Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 237 (7849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect Erasmus+ „Let’s go to learn outside!”, desfăşurat în Turcia

În perioada 4-8 octombrie 2021, prof. Mirela Mazilu, prof. Ramona Întorsură și 4 elevi din clasa a VII-a A(Irimescu Robert Ștefan, Întorsură Karla Maria, Jurețchi Mihnea Ionuț, Spoială Ruxandra Maria) de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava au participat în Turcia la activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ „Let’s go to learn outside!”, număr de referință 2019-1-LT01-KA229-060466_2. Tematica a fost  „Games and sport outdoors”, Ankara Çizmeci Ilkokulu fiind gazda țărilor partenere implicate în proiect(Lituania, Slovacia, România, Grecia și Portugalia).

Scopul educațional al acestei mobilități a fost de a oferi elevilor implicați în proiect posibilitatea contactului direct cu natura, de a dobândi experiențe de învățare într-un mediu relaxant, de a avea parte de o dezvoltare personală prin implicarea în activități și de a-și dezvolta spiritul de echipă. De asemenea, participarea la jocurile colective în aer liber oferă nenumărate beneficii fizice, emoționale și mentale care întărește echilibrul emoțional și îmbunătățește abilitățile de comunicare în limba engleză.

Momentul primirii a fost marcat printr-o reprezentație a unei formații autohtone, iar urările de bun-venit au fost adresate de către directorul școlii împreună cu toată echipa proiectului. Elevii școlii gazdă au prezentat dansuri tradiționale turcești și un spectacol religios.

          Pe durata întregii săptămâni beneficiarii au participat la multe activități interesante: asistența la orele de la clasă, de ciclism în aer liber lângă Eymir Lake Side, învățarea  unui dans tipic turcesc Damat halayi, activități în aer liber  la parcul de aventură „Çamlıdere Adventure Park "( tiroliana, balansarea într-un leagăn uriaș, paintball și tirul cu arcul), s-au vizitat muzee cu exponate în mărime naturală și s-au dansat dansuri tradiționale lângă focul de tabără, plantarea unui brăduț de către fiecare echipă în curtea școlii, prezentarea de către fiecare echipă participantă a unui joc tradițional și implicarea în etapele jocului a celorlalți elevi.

          S-au vizitat Anıtkabir ( Mausoleul lui Atatürk's) , Moscheea Kocatepe, și „Somut Olmayan Kültürel Miraslar Müzesi” (Muzeul Patrimoniului Cultural Imaterial). La Muzeul Patrimoniului Cultural Imaterial s-au imprimat plase reciclabile și s-au făcut picturi pe apă, subliniindu-se importanța reciclării pentru mediul în care trăim. De asemenea, invitații au asistat la spectacolul Hacivat Karagöz, care este o dramă tradițională turcească.Vizita la un atelier de olărit și participarea la Noaptea turcească, un spectacol de dans popular din șapte regiuni ale Turciei au creat tuturor celor implicați în proiect o stare de bine.Plimbarea cu balonul cu aer cald, timp de o oră deasupra Cappadociei, a urmărit întărirea echilibrului emoțional al elevilor și înlăturarea acrofobiei.

          Vizita orașului subteran, fotografierea faunei sălbatice din Salt Lake au fost activități ce au vizat dobândirea experiențelor de învățare într-un mediu relaxant.

Săptămâna s-a încheiat cu festivitatea de primire a certificatelor, fapt care atestă participarea beneficiarilor la activitățile proiectului.

A fost încă o experiență valoroasă pentru beneficiarii Erasmus+ ai școlii. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul școlii și pe blog-urile dedicate proiectelor Erasmus+, https://erasmusdayscoala4sv.blogspot.com, https://letsgotolearnoutside.blogspot.com/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus+ „Let’s go to learn outside!”, desfăşurat în Turcia.
 Vizualizări articol: 350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus+ „Let’s go to learn outside!”, desfăşurat în Turcia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei