Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 233 (7845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Răfuială

Violență extremă în stradă: a descărcat un pistol cu bile în capul unui șofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul care a tras cu un pistol de airsoft prin Rădăuți, după un pieton, a mai avut un episod similar, dar cu mult mai grav în aceeași zi. Imagini de pe o cameră video care ne-au fost puse la dispoziție de victimă arată cum Adrian Țugui, în vârstă de 38 de ani, a venit cu un pistol spre Mircea Prelipcean, din Satu Mare, care era la volanul mașinii sale.

Pe imaginile din ziua de 14 august a.c. se vede cum agresorul vine cu pistolul în mână și trage spre cel de la volan de la mică distanță. Deși supus la un puternic șoc (agresorul descărcând practic încărcătorul cu bilele spre capul victimei), Mircea Prelipcean a reușit să coboare din mașină și să se apere de agresor. A urmat un schimb de pumni în stradă, în urma căruia pistolul a căzut pe jos, ajungând ulterior în custodia poliției.

Imaginile video cu agresiunea pot fi văzute pe site-ul cotidianului nostru, atașate la acest material.

Mircea Prelipcean ne-a pus la dispoziție mai multe poze în care se pot vedea urmele de la bilele trase spre scalpul și fața sa. El a ajuns la Spitalul municipal Rădăuți, unde a primit îngrijiri medicale.   

”Am avut cel puțin 11 bile trase în cap și în față și altele care nu m-au nimerit și s-au dus prin mașină. Dacă una îmi intra în ochi puteam să rămân orb. Am trecut prin momente de șoc, nu am știut cu ce trage, vă dați seama ce a fost în primele momente pentru mine. Sunt revoltat că acest agresor periculos, care a tras cu pistolul în mai mulți oameni, este acum în libertate, iar eu nu știu nimic de anchetă de la poliție”, ne-a declarat Prelipcean.

Anterior, cei doi avuseseră o serie de clinciuri. Victima spune că l-a plătit pe Țugui să-i lucreze la casă, iar acesta l-a lăsat baltă. Apoi, Țugui a început să-i reproșeze că îl vorbește de rău prin sat.

Pe acest fond, pe 14 august, pe timp de zi, în timp ce se afla în fața locuinței mamei sale, Prelipcean a fost atacat cu pistolul.

Marcel Prelipcean spune că același Țugui ar mai fi tras cu pistolul prin comuna Satu Mare și cu câteva zile înainte de agresiunea asupra sa, în urma unui alt conflict, cu alt localnic. Ar fi vorba în total de trei momente în care agresorul a tras cu pistolul, în timp ce se afla sub măsura controlului judiciar.

 

 

Își „ocupa timpul”, sub control judiciar, trăgând cu pistolul

Distinct de acest episod, tot pe 14 august, un bărbat din Rădăuți a alertat poliția cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe trotuar, prin zona centrală a orașului, dintr-un autoturism BMW înmatriculat în Germania un bărbat a scos o armă și a tras spre trotuar, el fiind atins la un picior.

Din ancheta ulterioară a polițiștilor a rezultat că a fost vorba de o armă de airsoft, care nu se supune regimului autorizării ca armă de foc, dar care, totuși, se folosește în spații autorizate, pentru agrement, nu pe stradă.

Ancheta a ajuns la același Adrian Țugui, în vârstă de 38 de ani. Acesta ar fi tras cu una din cele două arme pe care le avea asupra sa, până să fie arestat. Asta în condițiile în care „pistolarul” era sub măsura controlului judiciar, într-un dosar pentru infracțiuni la regimul rutier.

Marea nemulțumire a lui Prelipcean, și nu numai a lui, este că Țugui este acum liber, bine mersi, chiar plecat din țară conform unor informații.

 

Scăpat din arest din cauză că procurorul a formulat prea târziu propunerea de arestare

După cum am relatat în Monitorul de Suceava, inculpatul a scăpat din arest pe o problemă de procedură.

După o lună de arest preventiv, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a solicitat o prelungire a mandatului cu încă 30 de zile. Doar că judecătorul de drepturi și libertăți a decăzut procurorul din dreptul de a formula cereri privind prelungirea arestului, din cauza întârzierii depunerii cererii în termenul legal.
Procurorul a formulat solicitarea de prelungire a arestului preventiv pe 13 septembrie, deși termenul expirase cu o zi înainte.

”Constată imposibilitatea judecătorului de drepturi şi libertăţi de a verifica legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive şi necesitatea prelungirii măsurii arestării preventive înainte de expirarea duratei acesteia, ca urmare a decăderii procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsurile preventive și a nulității actului făcut în acest sens peste termen. Constată că măsura arestării preventive încetează de drept”, se arată în minuta Judecătoriei Rădăuți.  

Referitor la decizia instanței, avocatul Traian Andronachi a subliniat că ”în mod obiectiv si suveran, instanța a constatat că rigorile legislației în vigoare stabilesc obligații pentru toți participanții la actul de justiție, așadar, obligații inclusiv pentru reprezentanții Ministerului Public.

Codul Penal stipulează că o solicitare de prelungire a arestului preventiv se formulează cu minimum 5 zile înainte de expirarea perioadei de arest. 

În aceste condiții, la expirarea primului mandat de arestare de 30 de zile, Țugui a revenit în libertate, fără vreo restricție. Astfel, acesta a putut pleca din țară, dacă și-a dorit asta, fără a comite vreo infracțiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violență extremă în stradă: a descărcat un pistol cu bile în capul unui șofer.
 Vizualizări articol: 5063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Violență extremă în stradă: a descărcat un pistol cu bile în capul unui șofer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei