Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 231 (7843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asociere

Parcare modernă, de 15.000 de mp, pe platoul Cetății de Scaun Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parcare uriașă, de 15.000 de mp, va fi amenajată de Primăria Suceava în apropiere de cel mai vizitat obiectiv turistic al județului – Cetatea de Scaun.

Decizia a fost aprobată în ședința de Consiliu Local de joi, 30 septembrie, proiectul de hotărâre privind asocierea dintre municipiul Suceava și Consiliul Județean Suceava fiind inițiat de către primarul Ion Lungu.

Practic, CJ Suceava pune la dispoziția Primăriei Suceava o suprafață de teren de 9.769 mp, care, împreună cu terenul deținut de municipalitate, de 5.060 mp, va permite amenajarea unei parcări publice moderne, inclusiv cu facilități puse la dispoziția turiștilor.

Costurile lucrărilor de amenajare a parcării modernizate vor fi suportate de către Primăria Suceava.

În cadrul ședinței, primarul Ion Lungu a precizat că el a luat inițiativa modernizării parcării și nu Consiliul Județean, cum a văzut afirmații făcute în presă.

„Cu tot respectul pentru Consiliul Județean, pentru președintele Gh. Flutur, totuși inițiativa este a noastră și a mea personală, pentru că m-am simțit jenat, indignat în această vară, când am văzut că vin atâția turiști în zona Cetății de Scaun și nu au o parcare cum trebuie”, a spus Ion Lungu.

Edilul a explicat și faptul că amenajarea unei parcări moderne la Cetate nu a fost luată în calcul până acum deoarece se știa că terenul de acolo ar fi tot la Consiliul Județean, dar în urma verificărilor făcute la Cadastru, a rezultat că o parte este și al municipalității.

Ion Lungu a adăugat că pe viitor se intenționează aducerea de utilități în zona parcării respective – apă, canalizare și chiar apă caldă, pentru cabine de duș, pentru a fi mai multe facilități puse la dispoziția turiștilor, ținându-se cont de faptul că acolo sunt organizate și alte manifestări, precum festivaluri tematice.

Mai mult, edilul sucevean a precizat că în zonă ar urma să apară și roata panoramică la care s-a renunțat doar temporar, din cauza pandemiei, precum și un funicular, care să faciliteze accesul către platoul Cetății de Scaun Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcare modernă, de 15.000 de mp, pe platoul Cetății de Scaun Suceava.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Parcare modernă, de 15.000 de mp, pe platoul Cetății de Scaun Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei