Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 228 (7840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lovitură de proporții

Toaletă a șoselei de centură a Sucevei, nefuncțională nici o zi după un furt de peste 100.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre grupurile sanitare de la șoseaua de centură a Sucevei, cel de pe tronsonul ieșire spre Fălticeni, finalizat și recepționat de luni bune, nu a fost deschis pentru public nici măcar o zi. Foarte interesant este și motivul pentru care clădirea toaletei nu este funcțională. Este în mare măsură goală pe dinăuntru.

Hoții ar fi furat din interior bunuri în valoare de peste 500.000 de lei. Un prejudiciu imens așadar, care a fost detaliat pe componente Poliției de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași – Secția de Drumuri Naționale Suceava.

 

Un furt care nu putea fi comis de un hoț mărunt, de fier vechi

Grupul sanitar a fost executat de firma care a lucrat la șoseaua de centură.

Pe 23 aprilie a.c., în timpul procesului de predare a cheilor bunurilor aferente din parcarea șoselei de centură, s-a constatat lipsa unor echipamente din clădirea toaletei. Nu este vorba de bunuri mărunte, gen componente ale grupurilor sanitare, ci de mult mai mult de atât.  

Pe 1 iulie a.c., Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a informat Poliția municipiului Suceava că în intervalul septembrie 2020 - aprilie 2021 persoane necunoscute au sustras/vandalizat bunuri de mare valoare din grupul sanitar.

Concret, printre altele, au dispărut stația de epurare ape uzate, cu suflantă aer și tablou automatizare (numai aceasta în valoare de 300.000 de lei), grupul de pompare (cu tablou automatizare, hidrofor), stația de pompare a apelor uzate, pompa submersibilă, șase bucăți capace fosă și alte bunuri. Având în vedere ce s-a furat, este evident că s-a acționat organizat, nu oricine putând să demonteze componentele amintite mai sus și să le sustragă pe bucăți. În plus, este nevoie și de o serie de cunoștințe tehnice pentru ca un astfel de furt să fie pus în aplicare. Cu alte cuvinte, nu a fost vorba de hoții de fier vechi care acționează prin zonă. O parte din prejudiciul imens rezultă și din acțiunile de distrugere. 

Valoarea totală a bunurilor sustrase depășește 544.000 de lei, așadar peste 100.000 de euro.

 

Furt sesizat foarte târziu și anchetă a poliției fără orizonturi

Poliția municipiului Suceava a anunțat administratorul de drum, în speță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași – Secția de Drumuri Suceava, că dosarul privind infracțiunea de furt este în cercetare la Secția Rurală de Poliție Ipotești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

La fața locului s-a făcut o cercetare criminalistică, însă nu s-au găsit prea multe elemente concludente.

Conform unor surse judiciare, cazul este extrem de delicat sub aspectul anchetei. În primul rând, sesizarea a fost depusă târziu, fiind vorba de un interval de mai bine de jumătate de an în care ar fi putut fi comisă fapta. Imagini video sau alte indicii concludente nu sunt, astfel că dosarul este deocamdată înregistrat cu autori necunoscuți. Sau, cu alte cuvinte, dosarul este într-un punct mort, iar faptul că vorbim deja de o faptă veche face ca șansele de a se ajunge la autori să fie reduse.

 

Două toalete ecologice, în locul grupului sanitar

La începutul acestei săptămâni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri a transmis o serie de precizări cu privire la grupul sanitar în care s-a investit atât de mult, a fost recepționat, dar... efectiv nu a fost folosit. Deocamdată, șoferilor li s-au pus la dispoziție două toalete ecologice și varianta de a se deplasa la celălalt grup sanitar al șoselei de centură.  

”Toaletele din parcarea de pe Varianta Ocolitoare Suceava (intrare Suceava, dinspre Fălticeni) sunt indisponibilizate temporar, în urma unei infracțiuni de furt ce face la acest moment obiectul unui dosar întocmit de Poliție. Din acest motiv, recomandarea DRDP Iași este aceea de folosire a toaletelor ecologice instalate provizoriu, până la finalizarea cercetărilor de către organele în drept. Menționăm că persoanele aflate în tranzit au la dispoziție celălalt grup social, perfect funcțional, situat la ieșirea de pe Varianta Ocolitoare Suceava spre Pătrăuți”, s-a arătat în informarea oficială.

 

Prea multă mizerie lăsată în urmă în parcările obiectivului 

Problema mizeriei din parcarea șoselei de centură este una acută, iar compania transmite că face igienizare de cel puțin două ori pe săptămână, dar nu face față celor mulți, mult prea mulți, care aduc acolo gunoaie.

„Informăm conducătorii auto ce tranzitează acest obiectiv că Secția Drumuri Naționale asigură igienizarea tuturor spațiilor de parcare din administrare de cel puțin două ori pe săptămână, chiar dacă utilitățile puse la dispoziție pot părea subdimensionate față de traficul înregistrat de respectivul sector de drum. De asemenea, facem apel la respectarea normelor de conduită socială din partea utilizatorilor rețelei rutiere naționale, prin folosirea judicioasă a utilităților puse la dispoziție (coșuri de gunoi, pubele, grupuri sanitare), în condițiile în care comportamentul unora dintre semeni lasă uneori de dorit”, se mai arată în informarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

Având în vedere că dosarul de furt este în impas, s-au demarat proceduri pentru o licitație în urma căreia o firmă să reutileze grupul sanitar, în vederea redeschiderii.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toaletă a șoselei de centură a Sucevei, nefuncțională nici o zi după un furt de peste 100.000 de euro.
 Vizualizări articol: 4944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Toaletă a șoselei de centură a Sucevei, nefuncțională nici o zi după un furt de peste 100.000 de euro4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei