Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 227 (7839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Natură sufocată

Uriașa cantitate de gunoaie adunată de silvicultori și voluntari din pădurile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În plin avânt al ecologismului de tastatură, când unii se întrec în a arăta cum protejează ei pădurile cu comentarii, like-uri, share-uri și live-uri, silvicultorii suceveni, ajutați de voluntari, au adunat din frumoasele păduri ale Bucovinei, cu care ne mândrim, nu mai puțin de 27 de tone de gunoaie, în cursul zilei de sâmbătă.

Cele 27.300 de kg de deșeuri, adunate în mii de saci de gunoi, de către cei 1134 de participanți la campania de ecologizare - voluntari și personal silvic, au fost adunate din zone forestiere traversate de trasee turistice și de lângă căile de acces în păduri, în zonele stabilite de organizatori.

Practic, campania de curățenie a ajuns într-o mică parte din pădurile Sucevei, încât gunoaiele aruncate de trecători, dar și de unii localnici, continuă să sufoce multe alte zone în care omul a “ținut să își facă simțită prezența”.

La un calcul simplu, efortul depus de cei care au participat la campania de curățenie de sâmbătă este impresionant, deoarece rezultă că fiecare dintre ei a  adunat, în medie, aproape 25 de kg de deșeuri aruncate în pădure sau la marginea zonelor forestiere, în principal PET-uri, ambalaje, doze de aluminiu, sticle, dar și anvelope uzate și alte deșeuri mai voluminoase.

Ampla campanie de ecologizare desfășurată sâmbătă, 25 septembrie, prin care s-a marcat Ziua Mondială a Curățeniei, a fost organizată de RNP, prin Direcția Silvică Suceava, în toate cele 24 de ocoale silvice din subordine,  în parteneriat cu Let’s do it România.

Printre traseele turistice care au fost curățate de deșeuri în cadrul campaniei de ecologizare organizate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în parteneriat cu Let’s do it România, se numără TransRarău, Mestecăniș, Sadova – trei Movile, Vatra Moldoviței – Palma, Păltinoasa – Lira lui Ciprian Porumbescu și cel de la Poiana Stampei până la ieșirea din județ. Acțiunea a vizat și albiile apelor curgătoare de pe raza ocoalelor silvice.

La campania de curățenie au participat și administrațiile locale de pe raza fiecărui ocol silvic, acestea preluând gunoiul strâns de voluntari, din punctele de colectare stabilite, pentru a fi dus la reciclare și la depozitul de gunoi.

Acțiuni de curățenie în fondul forestier sunt efectuate de silvicultori și în alte perioade ale anului, în funcție de necesități și de disponibilitate, pentru că altfel am vedea zone protejate, precum Codrii Seculari de la Slătioara, sufocate de deșeuri lăsate de unii dintre cei care vin să admire pădurea și lasă în urma lor câte o “amintire” … sau mai multe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uriașa cantitate de gunoaie adunată de silvicultori și voluntari din pădurile Sucevei.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uriașa cantitate de gunoaie adunată de silvicultori și voluntari din pădurile Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei