Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 226 (7838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucruri serioase

Investițiile au transformat Dorna Candrenilor într-o comună modernă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dorna Candrenilor s-a transformat în ultimii ani într-o comună modernă, care respiră aer european. Marele merit revine primarului Dănuț Candrea, un om care s-a dedicat proiectelor dintre cele mai diverse. Ultima realizare este finalizarea parcului din centrul satului Dorna Candrenilor, o investiție de circa 100.000 de euro realizată din fonduri proprii. Proiectul a presupus introducerea de tubulatură și drenuri pentru preluarea apei și finalizarea unui teren pentru activități sportive. În cadrul acestui proiect au fost aduse plante din zona de munte a Austriei, care vor înfrumuseța parcul și vor rezista și la condițiile climatice de la Dorna Candrenilor. Investiția a fost finalizată în doar o lună de zile. De altfel, tot ceea ce se petrece acum este doar o continuare a treburilor făcute cu simț de răspundere de-a lungul anilor, iar faptul că în urmă cu câțiva ani Dorna Candrenilor a fost votată cea mai curată comună din județ nu trebuie să mire pe nimeni. Dar investițiile au vizat și infrastructura din comună. În execuție este drumul Coșna-Candreni, dar și strada Dorna, de lângă râul Dorna, o lucrare care presupune apărări de mal și diguri. Tot în derulare este un proiect care vizează lucrări pe trei drumuri forestiere, pe o lungime de circa 7 km. Este vorba de un proiect cu bani europeni, în valoare totală de circa 1,5 milioane de euro, care a presupus și cofinanțare de la bugetul propriu. Un alt drum, cu o lungime de 1.300 de metri, este în lucru și presupune asfaltarea de la Valea Pintiei până la Sâmizei. ”Creșterea prețului materialelor de construcție a afectat destul de mult derularea unor proiecte, dar chiar și așa vom face tot ce e posibil pentru a le finaliza cât mai rapid”, a arătat primarul Dănuț Candrea. Din fonduri proprii a fost realizată și o aducțiune de apă la Poiana Negri, de care vor beneficia circa 200 de familii.

Pe partea religioasă, Primăria Dorna Candrenilor s-a implicat în construcția unui prăznicar la Dealu Floreni, care va fi dat în folosință la mijlocul lunii octombrie, dar și a unui lumânărar la biserica din Dorna Candrenilor. Pictura interioară a bisericii din Dorna Candrenilor cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost un alt proiect susținut de administrația locală. Tot la acest capitol trebuie amintite lucrările de refacere a bisericii catolice nemțești. A fost o investiție de 230.000 de lei, iar biserica a fost sfințită în cursul zilei de ieri. Nu în ultimul rând, trebuie menționate lucrările de la Schitul 12 Apostoli, care au presupus drum, parcare, rezervor de apă și montarea unui paratrăsnet.

”Pentru anul 2022, împreună cu aleșii locali din comună ne-am propus un lucru extrem de ambițios, dar pe care sunt sigur că îl vom duce la capăt. Este vorba de redeschiderea stațiunii de tratament de interes local, care a funcționat până în 1937 și care atrăgea un număr mare de oameni. Este un proiect de anvergură, dar am convingerea că va fi un succes real”, a precizat Dănuț Candrea, primarul din Dorna Candrenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investițiile au transformat Dorna Candrenilor într-o comună modernă.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Investițiile au transformat Dorna Candrenilor într-o comună modernă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei