Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 210 (7822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lemn fără acte

Sancțiuni de aproape 14.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Suceava unui gaterist din Moldovița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar de la primele verificări făcute de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava în stocurile de material lemnos ale unui gaterist din comuna Moldovița, zonă în care “legea codrului” o face activistul de mediu Tiberiu Boșutar, s-au identificat diferențe mari între ce există în realitate și ce apare în acte.

La solicitarea IPJ Suceava, delegații Gărzii Forestiere Suceava au efectuat în data de 06.09.2021 verificări specifice cu privire la activitatea desfășurată de către un operator economic cu sediul în sat Demăcușa, comuna Moldovița, care are ca obiect de activitate comerțul cu materiale lemnoase - biomasă. Verificările au vizat stabilirea legalității provenienței și a deținerii materialelor lemnoase din depozitul societății.

“În urma comparării stocurilor faptice identificate și inventariate în depozitul societății cu cele înregistrate în evidențele scriptice a rezultat un volum de 82,56 mc în plus pentru care operatorul economic nu a putut prezenta justificări. Astfel, pentru deținerea de materiale lemnoase fără documente legale de proveniență, s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic în cauză cu amenzi ce totalizează 6.000 lei și, totodată, ca măsură complementară, s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 82,56 mc materiale lemnoase – biomasă, ce totalizează o valoare de 7.843 lei.

Verificările privind circulația materialelor lemnoase vor continua”, a precizat inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Practic, sancțiunile economice aplicate gateristului din Moldovița ajung la aproape 14.000 de lei, dar dacă verificările vor fi extinse și se descoperă și alte nereguli, se poate ajunge la valori și mai mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancțiuni de aproape 14.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Suceava unui gaterist din Moldovița.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sancțiuni de aproape 14.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Suceava unui gaterist din Moldovița5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei