Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 210 (7822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Primarul din Poiana Stampei dezminte că apa din comună are probleme de potabilitate

Urmare a articolului apărut în publicația dumneavoastră, în calitate de primar al comunei Poiana Stampei, vă transmit următorul drept la replică, ce doresc a fi publicat separat, ca o dezmințire, și nu atașat la articolul inițial:

Luni, 6 septembrie 2021, Instituția Prefectului Județul Suceava a trimis o informare de presă referitoare la calitatea apei potabile în zona rurală, în baza raportului Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății.

Între localitățile menționate ca având probleme cu apa potabilă livrată către cetățeni s-a numărat și comuna Poiana Stampei, în cazul localității fiind vorba de neconcordanțe evidente ce impun următoarele lămuriri:

1. Încă din anul 2019, de când a fost inaugurat proiectul „Reabilitare Sistem de Alimentare cu Apă în comuna Poiana Stampei”, grija pentru apa potabilă a fost permanentă, anual fiind efectuate lucrări în acest sens. Drept dovadă, inclusiv în acest an, Primăria comunei Poiana Stampei a efectuat mai multe lucrări de remediere, revizie și mentenanță pentru stația de tratare a apei.

2. Primăria comunei Poiana Stampei are încheiat un contract de monitorizare a parametrilor de potabilitate a apei cu DSP Suceava, lunar un reprezentant al acestei instituții prelevând probe pentru verificarea conformității apei. Dovadă stau documentele din care reiese că în ultima perioadă, pe raza localității nu au existat probleme cu apa potabilă, excepție făcând unele valori ale dozajului de clor, aspect remediat de curând, dar care nu prezintă nicidecum un pericol pentru populație.

3. Înțelegem că aceste probe au fost prelevate la sfârșitul lunii iunie de către Inspecția Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, iar de atunci și până luni, 6 septembrie, Primăria comunei Poiana Stampei nu a fost informată cu privire la presupusele probleme privind calitatea apei potabile.

4. Faptul că cetățenii comunei Poiana Stampei, precum şi cititorii respectabilului dumneavoastră trust de presă au fost duși în eroare de un titlu generalist este regretabil, ținând cont de faptul că problemele specificate în titlu nu au nicio legătură cu localitatea noastră, Poiana Stampei.

Notă: Este absolut aberant ca un primar să afle din presă că apa din localitatea sa este neconformă. Din luna iunie și până în luna septembrie nici DSP și nici Instituția Prefectului n-au trimis nicio informare către Primăria noastră din care să reiasă cât de „gravă” este situația, în schimb Prefectura a trimis un comunicat mass-mediei locale care a făcut deliciul internetului. De altfel, așa cum reiese și din documente, în apa potabilă furnizată cetățenilor din Poiana Stampei n-au existat NICIODATĂ nici E-coli și nici Enterococi, așa cum se prezintă în informarea de presă transmisă de către prefectul Iulian Cimpoeșu. Suntem o administrație responsabilă ce n-a făcut niciodată rabat de la calitate în niciun domeniu și nu ne-am permite niciodată să facem excepție, mai ales când vine vorba de apa pe care o bem cu toții.

Viluţ Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Poiana Stampei dezminte că apa din comună are probleme de potabilitate.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Poiana Stampei dezminte că apa din comună are probleme de potabilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei