Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 207 (7819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Noul Spital Municipal din Fălticeni a fost sfințit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai bine de 30 de ani de la începerea lucrărilor de construcție, în după-amiaza zilei de 1 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, un sobor de preoţi condus de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a sfințit noul Spital al Municipiului Fălticeni.

Aşa cum am aflat de la preotul Georgian Rotar, responsabil comunicare în cadrul Protoieriei Fălticeni, au fost binecuvântate secțiile unității medicale și Unitatea de Primiri Urgențe. Delegat din partea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic a fost Pr. Protosinghel Alexandru Moroșanu, director departament în cadrul Sectorului Medical și de Asistență a Centrului Eparhial.

După slujba de sfințire, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a felicitat corpul medical, administraţia locală şi pe cei care au contribuit la finalizarea investiţiei.

„Ne bucurăm nespus de mult de această realizare atât de necesară pentru întreaga comunitate. Dorim tuturor celor care lucrează în noua unitate medicală multă putere de muncă și înțelepciune, iar prin vocația dumneavoastră să ajungeți să salvați cât mai multe vieți și să fiți sprijin celor aflați în suferință.  Am pus început bun prin înălțarea rugăciunilor noastre către Dumnezeu, care să dăinuie și să aducă multă pace, mângâiere și încurajare pentru întreg personalul medical, pentru pacienții care vor fi tratați în această unitate medicală și pentru întreaga comunitate din jurul Municipiului Fălticeni”, a spus părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

 

O nouă donație a Protopopiatului Fălticeni pentru spital

Cu ocazia sfințirii, preoții din Protopopiatul Fălticeni, prin biroul de asistență socială, au donat un nou concentrator de oxigen, al cincilea aparat de acest gen, aparat care ajută pacienții care suferă de boli pulmonare, cardiace sau neurologice să respire, oxigenul fiind separat de celelalte gaze cu ajutorul unor filtre specifice, ducându-l la o concentrație de 50%. Aparatul este dotat cu mască sau canulă, iar în situația infectării cu virusul Sars-CoV-2 reduce sentimentul de dispnee.

În cuvântul său, medicul Vlad Alexandru Morariu, managerul Spitalului din Fălticeni, a mulțumit preoților pentru purtarea de grijă, pentru binecuvântare și frumoasa colaborare dintre cele două instituții, ,,în care mereu ne-ați sprijinit destul de consistent ori de câte ori am avut nevoie. Vă asigur că această frumoasă colaborare va continua, iar fiecare dintre noi își va aduce aportul scontat: noi, medicii, ne vom ocupa pe partea de sănătate trupească a pacienților, iar dumneavoastră de partea duhovnicească de care cu toții avem nevoie mai mult ca oricând în sprijinul actului medical”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul Spital Municipal din Fălticeni a fost sfințit.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noul Spital Municipal din Fălticeni a fost sfințit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei