Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 187 (7799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Lungu face apel la cadrele medicale și la profesori să se vaccineze împotriva Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a făcut apel, miercuri, „cu tot respectul”, la cadrele medicale și la cadrele didactice să se vaccineze împotriva Covid-19. Primarul a declarat, în conferință de presă, că a remarcat procentul redus de vaccinare în rândul cadrelor medicale și consideră moral ca atât acestea, cât și personalul didactic să se vaccineze.

„Un lucru care nu ne încântă foarte mult este proporția destul de redusă a vaccinării cadrelor medicale. Cu tot respectul pe care îl am față de cadrele medicale, precum și față de cadrele didactice, fac un apel să se vaccineze. Mi se pare mai puțin moral să avem pretenția să se vaccineze elevii între 12 și 16 ani, iar cadrele didactice să nu fie vaccinate. Eu spun din nou că trebuie să ne vaccinăm pentru că este singura metodă, deocamdată, de a ne proteja”, a afirmat Ion Lungu.

 

Situația vaccinării și imunizării prin boală la personalul din Spitalul Suceava

Potrivit datelor furnizate de Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în luna mai a acestui an rata de vaccinare în rândul medicilor era de 72%, la asistente medicale - 35%, personal auxiliar medical – infirmiere, îngrijitoare, brancardieri etc. - 23%, personal nemedical - 26%.

Dintre cei 1.543 de angajați ai spitalului, au fost confirmați cu Covid 654 de angajați, dintre care 334 s-au vaccinat după ce au avut boala. Din 224 de medici s-au vaccinat 151; 96 dintre doctori au trecut prin boală și 81 dintre aceştia s-au vaccinat ulterior.

Din 725 de asistente medicale s-au vaccinat 260; 326 au avut Covid, dintre care s-au vaccinat ulterior 142.

În rândul personalului auxiliar medical, format din 352 de oameni, s-au vaccinat 99. De la începutul pandemiei au fost confirmate cu Covid 152 de cadre auxiliare medicale, dintre care ulterior s-au vaccinat 69. Din categoria altor categorii de personal medical, unde sunt 64 de angajați, erau vaccinați până pe 13 mai a.c. 34 dintre ei. 19 au avut Covid și 16 s-au vaccinat după boală. Personalul nemedical din spital este format din 178 de salariați. Dintre aceștia 52 s-au vaccinat. Confirmați cu Covid au fost 61 de angajați, dintre care 26 s-au vaccinat ulterior.

La secțiile cele mai expuse – Boli Infecțioase, Anestezie - Terapie Intensivă, Pneumologie și Unitatea de Primiri Urgențe, situația se prezintă astfel: în rândul medicilor imunizarea este de 100% la Infecțioase și ATI, 89% la Pneumologie și 78% la UPU; sunt vaccinați 86% dintre medicii de la Infecțioase, 83% în ATI, 22% la Pneumologie și 69% în UPU.

Asistentele medicale din secția Boli Infecțioase sunt imunizate în procent de 51%, iar prin vaccinare - 23%; la ATI – imunizate 77%, vaccinate 35%; Pneumologie – imunizate 55%, vaccinate 14%; UPU – imunizate 83%, vaccinate 47%.

Personalul medical auxiliar de la Boli Infecțioase - 48% imunizat, 16% vaccinat; ATI – 70% imunizat, 30% vaccinat; Pneumologie – 59% imunizat, 6% vaccinat; UPU - 18% imunizat, nici unul vaccinat.

Personalul nemedical din ATI este imunizat în proporţie de 43%, vaccinat 14%, iar cel din UPU – imunizat 7% și nici unul vaccinat.

Alte categorii de personal medical care lucrează la Boli Infecțioase este imunizat 100% prin vaccinare, iar cel de la UPU este imunizat în proporţie de 53%, dar nici unul prin vaccinare, ci doar prin trecere prin boală.

Paradoxal, dintre aceste secții, cel mai scăzut procent de imunizare, de doar 56%, îl are personalul din secția Boli infecțioase, unde a fost cel mai mare număr de pacienți cu Covid. Urmează Pneumologia, cu 61% din personal imunizat, UPU, cu 62%, iar cei mai mulți angajați imunizați, 75%, sunt la ATI. În ceea ce privește vaccinarea anticovid, cei mai puțini angajați vaccinați sunt cei de la Pneumologie - doar 12% și cei mai mulți vaccinați, 37%, sunt la ATI. De la Boli infecțioase s-au vaccinat 28% dintre angajați și la UPU 35% dintre angajați.

La nivelul întregului spital, 64% din personal este considerat imunizat, însă prin vaccinare doar 37%. O bună parte dintre cei 596 de angajați vaccinați au avut și Covid-19, respectiv 334 de angajați, unii chiar și de două ori înainte de vaccinare.

 

Lungu speră ca bonurile de masă să stimuleze vaccinarea

Primarul Lungu a atenționat că numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în județ și în municipiul Suceava a început să crească și că au reapărut formele grave de boală, care au nevoie de terapie intensivă, dar speră ca inițiativa Ministerului Sănătății, de acordare de bonuri de masă în valoare de 100 de lei, să stimuleze vaccinarea anticovid. Potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, persoanele care se vaccinează cu seruri la care se administrează două doze ar urma să primească bonurile la rapel, iar cei care se vaccinează cu Johnson&Johnson vor primi bonurile imediat după vaccinare.

„Sperăm să fie o metodă care să ducă la creșterea numărului de persoane vaccinate, în România și în municipiul Suceava”, a mai spus Ion Lungu. În ultima săptămână, în cele două centre de vaccinare din municipiul Suceava s-au administrat 827 de doze de vaccin: 476 la centrul de la Iulius Mall și 351 de doze la cel din parcarea Shopping City.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu face apel la cadrele medicale și la profesori să se vaccineze împotriva Covid.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu face apel la cadrele medicale și la profesori să se vaccineze împotriva Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei