Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 183 (7795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Lume, Lume… Hai la Târg!

Meșteri populari din toată țara, show gastronomic, muzică și voie bună, la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Satului Bucovinean s-a deschis vineri, 6 august, manifestarea de tradiție „Lume, Lume… Hai la Târg!”, organizată de Muzeul Național al Bucovinei. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, 6-8 august 2021, între orele 9:00-19:00.

Pe ulițele satului bucovinean vă așteaptă meșteri și creatori populari într-o expoziție cu vânzare ce cuprinde produse meșteșugite din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova, bunătăți tradiționale și produse de anticariat pentru toate gusturile și buzunarele. Nu vor lipsi obiecte din ceramică, sculpturi în lemn, împletituri din diferite materiale, icoane pe lemn şi sticlă, măşti populare, ouă încondeiate, costume populare etc. În acest fel, meșterii populari își promovează meșteșugurile și vând din produsele pe care cu multă trudă le realizează.

Chef Cătălin Scărlătescu va susține timp de 3 zile un show gastronomic cu demonstrații culinare de factură tradițional românească, produse pregătite chiar sub ochii vizitatorilor. 

Pe tot parcursul vizitei, publicul va fi surprins de momente artistice susținute de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, care îi va încânta cu muzică, joc și voie bună, printre casele de poveste ale satului bucovinean. Odată cu deschiderea oficială, la manifestarea „Lume, Lume… Hai la Târg!” s-au lansat și două produse personalizate, și anume „Vișinata” și „Afinata”, marca Muzeul Național al Bucovinei. Organizatorii îi asigură pe participanții la manifestarea de la Muzeul Satului Bucovinean că vor fi respectate toate regulile sanitare în vigoare impuse de pandemie.

 

Emil Ursu i-a invitat pe suceveni și turiști să se bucure de cele trei zile de târg

În deschidere, directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, i-a invitat pe suceveni și turiști să se bucure din plin de cele trei zile ale târgului. Emil Ursu a precizat că la ediția de anul acesta a târgului participă nu mai puțin de 87 de meșteri și creatori populari din județ și din țară. Ursu a adăugat că la târg este și o expoziție cu vânzare, unde se pot achiziționa produse meșteșugărești, dar și produse alimentare, dulciuri, miere, șerbet, înghețată naturală și altele.

 

Niculai Barbă: Le transmis turiștilor să se gândească serios să plece din județul Suceava la începutul lui septembrie

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a lansat o invitație către turiști să-și facă viză turistică de flotant în județ pe tot parcursul lunii august. „Eu aș vrea să transmis tuturor că ar trebui să se gândească să plece din județul Suceava la începutul lui septembrie”, a spus Barbă. El a arătat că CJ Suceava, împreună cu instituțiile subordonate, va organiza numeroase evenimente pe tot parcursul lunii august, de la festivalul medieval și până la concerte de muzică.

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că 15 august va fi cea mai importantă zi din luna august în ceea ce privește evenimentele organizate în județ. „Atunci vom sărbători acei 150 de ani de la Serbarea de la Putna, unde vor veni foarte multe oficialități, va fi multă emoție la Putna în acea perioadă și vor veni foarte mulți turiști din afară. Dar pe tot parcursul acestei luni vor fi o serie de evenimente deosebit de importante. Invit toți turiștii dacă pot să-și facă viză de flotant turistic pentru județul Suceava. Chiar dacă ar fi să luăm acest perimetru al Cetății de Scaun și Muzeului Satului Bucovinean tot le-ar fi de ajuns să petreacă o lună de vis în Bucovina, în Suceava”, a arătat Niculai Barbă.

 

Barbă l-a invitat pe chef Cătălin Scărlătescu să învețe rețete din Bucovina

Tot la deschiderea târgului de la Muzeul Satului, Niculai Barbă l-a provocat pe chef Cătălin Scărlătescu să învețe rețete de mâncare din Bucovina. Cătălin Scărlătescu a recunoscut că nu știe nici o astfel de rețetă, motiv pentru care Niculai Barbă l-a invitat pe acesta să participe la o sesiune în care să învețe cum să gătească mâncăruri tradiționale din Bucovina. Cătălin Scărlătescu a spus că stă trei zile la Muzeul Satului Bucovinean pentru a găti și i-a invitat pe cei interesați să-l învețe rețele din Bucovina. „Eu sunt ca un burețel, și de asta am ajuns bucătar, pentru că am învățat de mic. Așa că dacă cineva vrea să mă învețe o rețetă, cu mare drag”, a spus Scărlătescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meșteri populari din toată țara, show gastronomic, muzică și voie bună, la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meșteri populari din toată țara, show gastronomic, muzică și voie bună, la Muzeul Satului Bucovinean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei