Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 175 (7787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatări

Noian de nereguli la blocul al cărui acoperiș a fost luat de vânt, la Sf. Ilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un noian de probleme și nereguli au descoperit membrii comisiei de control care s-au deplasat la Sf. Ilie pentru a evalua situația în cazul blocului rămas fără acoperiș după vântoasa de la începutul lunii iulie.

”Comisia a constatat că pentru construcția cu destinația de locuit și având gradul de rezistență la foc III a fost depășită limita maximă acceptată și prevăzută de normele în vigoare, deoarece în cadrul acestui proiect se menționează un regim de înălțime D+P+4E+M, însă prin funcționalitatea podului, regimul real de înălțime este de D+P+4E+M1+M2. Funcționalitatea podului a fost realizată prin proiectarea în cadrul spațiului acestuia a unor spații cu destinație clară – 6 uscătoare cu 6 spălătorii aferente. Chiar pentru situația în care podul ar fi fost spațiu neutilizabil, proiectantul nu a prevăzut separarea dintre casa de scări și podul construcției cu pereți rezistenți la foc 2 ore și cu gol de acces în pod echipat cu ușă rezistentă la foc 45 minute și dispozitiv de autoînchidere sau închidere automată în caz de incendiu conform prevederilor în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Suceava.

O altă constatare este aceea că nu au fost respectate prevederile proiectului tehnic al construcției de locuit, în sensul că la nivelul mansardei M2 au fost aduse modificări de destinație celor 6 uscătoare, acestea devenind spații de locuit. De asemenea, cel puțin trei Certificate de urbanism eliberate nu conțin toate semnăturile.

Reprezentanții comisiei de verificare spun că nu au avut la dispoziție toate documentele referitoare la edificarea construcției și a eventualelor intervenții ulterioare (Cartea Tehnică a Construcției). În plus, verificarea modului de edificare și starea tehnică a construcției poate fi corect evaluată în urma unei expertize tehnice la cerința esențială ”Rezistență mecanică și stabilitate”, întocmită de un expert tehnic atestat conform legii. În acest sens, s-a luat legătura cu Asociația de proprietari nr. 78 Șcheia pentru a contacta un expert tehnic atestat în vederea întocmirii unei expertize tehnice a construcției.

Comisia a care a efectuat controlul la blocul lăsat fără acoperiș de vânt a fost constituită prin ordin de prefect, iar din componența acesteia au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului Județean în Construcții Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Suceava, Instituției Prefectului - județul Suceava, precum și arhitectul-şef al Consiliului Județean Suceava și primarul comunei Șcheia.

Mai trebuie spus că, iniţial, firma care a construit blocul a avut autorizație de construcție pentru regimul de înălțime S+P+4E, iar ulterior a cerut consilierilor locali din Șcheia o nouă autorizație, de această data pentru regimul de înălțime D+P+5E+M, care după cum se vede din constatările comisiei de verificare nu a fost respectată.

După incidentele de acum aproape o lună 12 familii au rămas fără un acoperiș deasupra capului și au fost nevoite să caute soluții pentru a putea locui. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noian de nereguli la blocul al cărui acoperiș a fost luat de vânt, la Sf. Ilie.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noian de nereguli la blocul al cărui acoperiș a fost luat de vânt, la Sf. Ilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei