Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 175 (7787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amânare

Abonamentul de parcare diferențiat pentru angajații Spitalului Suceava, cerut de sindicat, analizat în august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de miercuri, 28 iulie a.c., propunerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, de reducere a timpul de staționare gratuită în parcările unității medicale, de la 30 de minute, la 15 minute, precum și revenirea la tariful de 100 de lei/lună a abonamentului de parcare pentru angajații unității medicale, începând de la 1 august a.c.. În ședință, consilierul județean Gheorghe Iacob a propus ca persoanele care vin să preia un pacient externat să aibă facilități la parcarea în curtea spitalului, pe motiv că formalitățile pot dura uneori mai bine de o oră, însă atât președintele CJ, Gheorghe Flutur, cât și managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, au adus argumente pentru respingerea excepției. Dr. Calancea a declarat că procedura de externare este acum foarte bine organizată și rudele pacientului sunt informate despre ora la care trebuie să vină să-l preia, cu recomandarea de a nu se prezenta înainte de ora anunțată. La fel, președintele Flutur a spus că solicitarea spitalului referitoare la tarife a fost bine motivată și interesul este de fluidizare a traficului în curtea spitalului: „La ce e gratis, se rup nasturii. Pe mine mă mulțumește răspunsul managerului, familia nu trebuie să vină cu două ceasuri înainte. În plus, Facultatea de Medicină va mânca o parte din locurile din curtea spitalului și va trebui să fim riguroși cu parcarea”.

Conducerea spitalului a motivat că la un timp de staționare gratuită de 30 minute se aglomerează parcarea deoarece o parte dintre cei care își lasă mașinile aici „nu au un interes legat strict de spital, ci își rezolvă probleme personale la instituțiile din jurul spitalului”. „Un timp de staționare gratuit de 15 minute este suficient pentru preluarea pacienților externați, ridicarea rezultatelor analizelor medicale sau alte situații care nu necesită o staționare mai mare de 15 minute”, a explicat conducerea spitalului. După primele 15 minute gratuite, vizitatorii vor fi taxați ca până acum, cu 5 lei pentru prima oră și câte 1 leu pentru fiecare din celelalte ore.

În ceea ce privește prețul abonamentului de parcare pentru personalul spitalului, anul trecut, în iulie, sindicatele „Sanitas” și „Solidaritatea Sanitară” au cerut consilierilor județeni și s-a aprobat reducerea prețului de la 100 de lei la 80 de lei lunar.

În luna iunie a acestui an, spitalul a cerut Consiliului Județean să revină la tariful de 100 de lei/lună, motivat de costurile de întreținere a echipamentelor de acces (role tichete de intrare, role chitanțe, mentenanță terminale și case de plată), precum și serviciile de întreținere a parcărilor și căilor de acces.

 

În august, Comitetul Director al spitalului va analiza și posibilitatea reducerii taxei de însoțitor

Proiectul a fost în transparență decizională pe site-ul Consiliului Județean Suceava din data de 7 iunie a.c., timp de 30 de zile lucrătoare, dar nu a fost înregistrată nici o sugestie de modificare. În data de 26 iulie a.c., sindicatul SANITAS a adresat o solicitare conducerii spitalului, prin care propune instituirea diferențiată a taxei, pe categorii de personal – medici, asistenți, personal TESA, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, muncitori.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, miercuri, că solicitarea sindicatului, pentru abonament diferențiat, va fi analizată în ședința Comitetului Director de luna viitoare, când va fi pusă în discuție și posibilitatea reducerii taxei pe care trebuie să o plătească părinții care vor să stea împreună cu copiii cu vârste mai mari de 3 ani, internați, care acum este de 70 de lei/zi. Dacă propunerile vor fi aprobate de Comitetul Director al spitalului, va fi nevoie de o nouă hotărâre de consiliu județean pentru modificare, care trebuie să treacă prin aceleași proceduri, inclusiv de transparență decizională timp de 30 de zile lucrătoare. Menționăm că propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare, la hotărârile CJ, pot fi transmise consiliului fie prin e-mail, fie prin poștă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentul de parcare diferențiat pentru angajații Spitalului Suceava, cerut de sindicat, analizat în august.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Abonamentul de parcare diferențiat pentru angajații Spitalului Suceava, cerut de sindicat, analizat în august5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei