Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 164 (7776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Individul care și-a bătut îngrozitor fiul de 7 ani, trimis în judecată pentru două infracțiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul bărbatului care și-a bătut fiul în vârstă de 7 ani cu un lemn și l-a trântit de pardoseală, pentru că nu se „descurca” la școală, a ajuns pe rolul instanței de judecată, la aproximativ 6 luni de la agresiune.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus recent trimiterea în judecată a lui Marius Matei, din satul Deia, comuna Frumosu, pentru comiterea infracțiunilor de „violență în familie” și ”rele tratamente aplicate minorului”.

Inculpatul, care este recidivist în acte de agresiune față de copii, violându-și de mai multe ori fiica vitregă, a fost trimis în judecată în stare de libertate, sub control judiciar. Cei patru copii și soția nu mai locuiesc cu el.

 

Agresiunea descrisă de procurori

Mai mult ca sigur, cazul nu ar fi ieșit la iveală dacă o scurtă filmare care surprindea agresiunea nu apărea în spațiul public.

Procurorii ne-au transmis pe scurt pentru ce l-au trimis în judecată pe tatăl agresor:

„Pe 14.01.2021, în timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul l-a agresat fizic pe fiul său minor, în vârstă de 7 ani, prin aceea că, folosindu-și forța brațelor, l-a ridicat pe acesta, trântindu-l cu putere de pardoseală, după care, folosind un corp dur, din lemn, i-a aplicat câteva lovituri la nivelul feselor, cauzându-i acestuia suferințe fizice, iar prin actele de violență exercitate, a fost pusă în primejdie gravă dezvoltarea fizică, psihică și intelectuală a minorului”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

 

Mama și frații, martori fără reacție la bătaie

În ziua agresiunii, tatăl se afla la domiciliu împreună cu toți membrii familiei și i-a cerut fiului de 7 ani să rezolve niște exerciții pe care le avea ca temă pentru acasă. Minorul nu s-a descurcat, moment în care tatăl și-a pierdut cumpătul și a trecut la violență.

De față au fost mama copilului și cei trei frați mai mari. Nici unul nu a intervenit, de frica bătăilor, însă unul dintre copii a filmat scenele violente. Filmarea a ieșit la iveală mai târziu, când unul dintre copii i-a arătat imaginile unui cadru didactic.

 

 

Unde se află acum mama și copiii

Reporterii Monitorul de Suceava s-au interesat și despre unde se află acum cei patru copii ai familiei problemă.  

Direcția de Protecție a Copilului Suceava ne-a comunicat că cei patru minori, împreună cu mama, au fost externați din centrul pentru victime în care au stat și se află la locuința bunicii materne, care s-a oferit să ajute mama în creșterea și îngrijirea lor. 

Mama, dar și copiii au refuzat o măsură de protecție pe termen mai lung.

 

Condamnat pentru că și-a violat fiica vitregă

Foarte important în context este și trecutul infracțional al bărbatului.

Marius Matei a fost condamnat și pentru viol în formă continuată comis asupra fiicei sale vitrege, în vârstă de 14 ani. Faptele au avut loc în vara anului 2013, când fata soției sale, provenită din altă relație, și-a petrecut vacanța de vară la Frumosu, în casa lui Marius Matei.

Ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a relevat faptul că „în intervalul august – 16 septembrie 2013, prin constrângere fizică şi morală, inculpatul Matei Marius a întreţinut cu fiica sa vitregă, în vârstă de 14 ani, trei raporturi sexuale normale, două dintre acestea având loc în prezenţa copiilor săi minori în vârstă de 6 ani, respectiv 7 ani.”

Adolescenta era elevă la Şcoala Specială din Câmpulung Moldovenesc, ea suferind de un handicap fizic şi mental. Aceasta locuia practic la şcoala din Câmpulung Moldovenesc şi mergea acasă doar în vacanţe. Aşa s-a întâmplat şi în vara lui 2013, când minora a venit acasă la mama sa şi la tatăl ei vitreg, unde a avut grijă de fraţii ei mai mici, în vârstă de şase şi şapte ani. În toată această perioadă în care a locuit cu familia, copila a fost constrânsă în mai multe rânduri de Marius Matei, tatăl ei vitreg, să întreţină relaţii sexuale cu el. Individul a profitat de faptul că minora este în incapacitate fizică şi mentală.

 

Are statut de eliberat condiționat

Pentru această faptă înfiorătoare de viol în formă continuată, Marius Matei a fost arestat preventiv la începutul lui noiembrie 2013. Anchetatorii au avut ceva de muncă, în condițiile în care bărbatul nu a recunoscut fapta, iar mama fetei nu a colaborat, susținând că nu crede ce susține fiica sa. Până la urmă, pas cu pas, s-au adunat probe.

Opt ani de închisoare a primit după proces Marius Matei.

Individul a stat închis până în august 2019. Atunci, Tribunalul Botoșani a menținut decizia Judecătoriei Botoșani, privind eliberarea condiționată a condamnatului Marius Matei. Judecătorii au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Botoşani.

Așadar, un calcul simplu arată că acesta a executat 5 ani și 9 luni de detenție, din pedeapsa de 8 ani. A fost eliberat așadar condiționat, cu un rest important de pedeapsă rămas neexecutat.

De precizat că același Marius Matei a mai fost suspectat de agresarea sexuală a unei fiice vitrege în vârstă de 11 ani, dar nu au fost suficiente probe împotriva sa.

Foarte probabil, judecătorii vor ține cont și de trecutul infracțional al inculpatului, mai ales că acesta a fost eliberat condiționat.

 

Scuzele pe care și le-a găsit tatăl agresor

După cele 24 de ore pe care le-a petrecut în arest în luna februarie a acestui an, Marius Matei le-a spus jurnaliştilor că l-a bătut pe fiul său cel mic „din cauza presiunilor exercitate asupra mea… de anumite persoane, respectiv doamna învăţătoare, doamna directoare de la şcoală, doamna asistentă de la primărie … îmi spuneau că copilul nu învaţă, că nu ascultă, că e obraznic şi am clacat pe baza nervozităţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care și-a bătut îngrozitor fiul de 7 ani, trimis în judecată pentru două infracțiuni.
 Vizualizări articol: 2405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individul care și-a bătut îngrozitor fiul de 7 ani, trimis în judecată pentru două infracțiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei