Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 161 (7773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Interes inexistent

Gunoaie și deranj pe strada Apeductului din Suceava din cauza unui dezvoltator imobiliar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dezvoltator imobiliar care ridică un bloc de locuințe pe strada Apeductului (din zona Gârla Morii) i-a adus la disperare pe oamenii care locuiesc acolo. Este vorba de complexul London Residence, care se ridică, spun oamenii, fără a fi respectate cele mai minimale condiții care privesc astfel de construcții. După gardul care delimitează proprietatea celor de la London Residence a fost amplasat un container, care ocupă și aproximativ 1,5 metri din strada Apeductului, cea pe care va urma să se realizeze traficul greu pentru ruta ocolitoare din municipiul Suceava. Marcel Onofrei, dezvoltatorul imobiliar care construiește în zona amintită, spune că, de fapt, containerul nu este al firmei sale, ci al unor locatari care s-au mutat deja în una din scările de bloc construite de firma sa. Acesta nu a putut explica logica pentru care proprietarul unui apartament nou construit ar avea nevoie de un container, care stă permanent în praf și pare și nefolosit de ceva timp.

Aceasta nu este singura problemă a locuitorilor de pe strada Apeductului și a celor care o tranzitează (în zonă au autogări două firme private). Chiar peste complexul London Residence au fost aruncate gunoaie de toate felurile, în special plastic, iar mirosul pestilențial, mai ales la temperaturile actuale, este greu de suportat. Locuitorii din zonă spun că, de fapt, ghena de gunoi improvizată a fost mutată de câteva săptămâni din curtea complexului de locuințe, iar acum mizeria este purtată de vânt și împrăștiată de câinii vagabonzi. Și în acest caz, Marcel Onofrei a găsit explicații pe principiul ”nici usturoi nu am mâncat, nici gura nu îmi pute”.

”Acolo aruncă gunoiul oamenii care s-au mutat deja și care nu și-au constituit asociație de proprietari. Din acest motiv, s-au adresat Primăriei Suceava și au cerut să fie amplasate pubele și am înțeles că chiar azi (n.r. – ieri) situația s-a rezolvat. Acolo unde construim, noi nu aruncăm nimic, și asta pentru că avem contracte cu două firme de reciclări materiale din Suceava și Marginea și ducem tot la aceste societăți”, a menționat Marcel Onofrei.

Contactat telefonic, Anton Curelaru, administratorul firmei Diasil, cea care ridică gunoiul de pe strada Apeductului, a confirmat că Primăria a solicitat în cursul zilei de luni înființarea unui centru de colectare a deșeurilor. În ceea ce-l privește pe investitorul de la London Residence, acesta nu a solicitat niciodată firmei Diasil încheierea unui contract de prestări servicii. ”Potrivit legislației, ar trebui să aibă un contract pentru deșeurile din producție și din construcție, dar noi nu am fost solicitați pentru așa ceva”, a arătat Anton Curelaru.

Cert este că explicațiile oferite de investitor nu îi ajută pe oamenii care locuiesc în zona străzii Apeductului, iar realitatea din teren nu face decât să confirme că situația este lăsată la voia întâmplării. Probabil un control al comisarilor Gărzii de Mediu Suceava ar avea darul să lămurească situația, la fel cum este de așteptat ca și Primăria Suceava să se implice pentru ca lucrurile să nu scape de sub control.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gunoaie și deranj pe strada Apeductului din Suceava din cauza unui dezvoltator imobiliar.
 Vizualizări articol: 2655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gunoaie și deranj pe strada Apeductului din Suceava din cauza unui dezvoltator imobiliar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei