Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 159 (7771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Şcoala de vară

La Fălticeni, „Jocul de-a vacanţa” a ajuns la a treia ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala de vară, organizată în perioada 1 – 9 iulie, pentru 90 de elevi ai claselor primare şi gimnaziale ai Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, a fost  soluţia ideală atât pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii în timpul vacanţei, cât şi pentru copiii care îşi doresc mai mult decât o vară petrecută în casă.

În Şcoala de vară„Jocul de-a vacanţa”, ajunsă în acest an la a treia ediţie, copiii s-au putut bucura alături de 15 cadre didactice participante la proiect de programul educaţional „Educaţie pentru timp liber”, program care a inclus activităţi interactive realizate prin joc, vizite la muzeele din municipiu sau relaxare la Baza de Agrement „Nada Florilor”.

Aşa cum am aflat de la profesor pentru învăţământul primar Maria Vasilache, coordonatoarea proiectului „Jocul de-a vacanţa”, alături de elevii, profesorii şi personalul auxiliar al şcolii, au fost implicaţi Asociaţia de părinţi „Artur Gorovei” şi comunitatea locală prin voluntarii de la Grupul local de tineret „Aripi în Europa, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, Parcul de Aventură ,,Nada Florilor”, Pensiunea „Angela” din Vatra Dornei.

 

Alternative de petrecere a timpului liber în vacanţă

Prof. Maria Vasilache a declarat: „Scopul proiectului este stimularea implicării voluntare a copiilor în activităţi recreativ-instructive, cu promovarea şi valorizarea potenţialului individual şi de grup a acestora, precum şi însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber în opoziţie cu tentaţiile nocive tot mai des întâlnite chiar la vârsta micii şcolarităţi, cum ar fi excesul utilizării calculatorului, grupuri construite pe principiul dominării şi violenţei, maturizarea nesănătoasă a sexualităţii, infracţionalitatea infantilă etc.

Derulat pe parcursul a două săptămâni, proiectul <Jocul de-a vacanţa> a inclus activităţi atractive, instructiv-educative, cu o tematică variată: sport şi mişcare, teambuilding, dezvoltare personală, cultură şi tradiţii, activităţi outdoor şi de recreere, oferind oportunităţi pentru îmbunătăţirea unor competenţe sociale, de comunicare, de organizare.

Folosind metode specifice educaţiei nonformale, proiectul propus a oferit un spaţiu adecvat pentru petrecerea timpului liber într-un mod creativ şi plăcut, creând oportunităţi de implicare a copiilor în activităţi care să le contureze competenţe de comunicare, sociale şi care să le dezvolte spiritul civic. Activităţile s-au desfăşurat conform normelor specifice de siguranţă pentru evitarea unor situaţii de risc, prevenirii îmbolnăvirii cu virusul Sars COV-2”.

 

Să ne bucurăm împreună de vară

Şcoala de Vară s-a dorit a fi, în primul rând, o modalitate de a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade din vacanţa de vară, timp în care copiii să înveţe jocuri instructiv-recreative şi pe care, mai apoi, să le poată organiza singuri.

„Odată ce şi-au însuşit abilitatea de a se organiza singuri pentru un joc pe care îl cunosc, apare şi transferul asupra altor activităţi, fie jocuri aflate din altă parte, fie create de ei. Mai mult chiar, abilitatea de auto-organizare se transferă şi asupra altor tipuri de activităţi, de învăţare efectivă, de efectuare a unor sarcini practice, de lucru în echipă etc. De asemenea, programul are în vedere creşterea încrederii părinţilor în instituţia şcolară, o mai bună colaborare şi implicare a acestora în sprijinirea activităţilor curriculare şi extracurriculare, cunoscându-se importanţa părinţilor în desăvârşirea copiilor lor”, a precizat prof. Maria Vasilache.

În cele două săptămâni copii au desfăşurat activităţi în aer liber şi au avut posibilitatea de a colabora cu oameni pasionaţi, care au facilitat jocuri şi multe ateliere creative  (pictură, desen, modelaj), dar şi multe jocuri şi competiţii distractive, la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”. În Parcul de Aventură ,,Nada Florilor”, elevii fălticeneni au avut parte de multă voie bună într-un spaţiu plin de culoare şi verdeaţă, şi-au pus în valoare abilităţile sportive, au învăţat să îşi învingă teama de înălţime şi nu în ultimul rând s-au relaxat în aer liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, „Jocul de-a vacanţa” a ajuns la a treia ediţie.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni, „Jocul de-a vacanţa” a ajuns la a treia ediţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei