Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 156 (7768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Zilele Municipiului Fălticeni vor avea loc între 10 şi 25 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 10-25 iulie 2021, la Fălticeni se vor desfăşura Zilele Municipiului, eveniment care cuprinde spectacole, activităţi religioase, competiţii sportive. Manifestările încep sâmbătă, 10 iulie, la ora 10,00, la bazinele de înot din Complexul „Nada Florilor”, unde se va desfăşura Concursul de înot Cupa „Nada Florilor”.

Începând de luni, 12 iulie, până duminică, 18 iulie, pe terenul zgură din complexul „Nada Florilor” (în caz de vreme nefavorabilă în Sala de sport „Gabriel Udişteanu”) se va desfășura Turneul de tenis de câmp Old Boys „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a VI-a.

Sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 9,00, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi la Sala de sport Colegiul „Mihai Băcescu”are loc turneul de categoria A din Circuitul AMATUR la tenis de masă Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, ediţia a XII-a, competiţie la care s-au înscris deja la cele patru categorii, Elite, Open, Avansaţi şi Începători, peste 100 de participanţi din întreaga ţară, dar şi din Ucraina şi Republica Moldova.

Tot sâmbătă, de la ora 17,00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”va avea loc Colocviul „Vasile Lovinescu”, care include un simpozion dedicat lui Vasile Lovinescu la care şi-au anunţat participarea cu lucrări Alina Bărbuţă, doctor în litere al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Cecilia – Elena Cioroianu, doctor în litere la Universitatea din Târgu Mureş, doctor Roxana Cristian, prof. Eleonora Bulboacă, scriitoarea Doina Cernica, scriitorul Dan Iacob, doctor în relaţii internaţionale Magda Ţepoi, poeta Mihaela Grădinaru. Seara se va încheia cu un concert de flaut susţinut de Nicolae Maxim, solist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

 

Fotbal, Old Boys, procesiunea religioasă şi lansare de carte de epigrame şi caricaturi

Duminică, 18 iulie, va fi organizat un concursul de tenis de câmp pentru copii „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a VIII-a, competiţie inclusă în calendarul Federaţiei Române de Tenis.

În aceeaşi zi, de la ora 11,00, este programată şi o partidă de fotbal pentru seniori, pe stadionul „Constantin Jamaischi”. Este vorba de tradiţionalul meci de fotbal Old Boys (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului sucevean.

De la ora 17,00, la Amfiteatrul de la Baza de Agrement „Nada Florilor” (la Ponton) va avea loc Gala Excelenţei în Educaţie - Premierea elevilor care au obţinut medii mai mari de 9,00 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, urmată de un spectacol susţinut de trupe de dans şi solişti de la Centrul Cultural „Gr. V. Birlic”.

Tot duminică, de la ora 18,00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” va avea loc lansarea volumului „Vis spulberat” al scriitorului Alexa Paşcu.

Luni, 19 iulie, la ora 17,00, va avea loc o procesiunea religioasă, în care racla cu moaştele unor sfinți români va fi purtată prin oraş. Procesiunea religioasă va avea loc pe traseul Biserica parohială „Sf. Ilie” – str. Nicolae Beldiceanu – Spitalul Municipal Fălticeni – str. Mihai Eminescu - Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Aleea Pietonală – Bulevardul Revoluţiei - Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sf. Ilie”.

De la ora 19,00 este programată lansarea celei mai noi cărţi de epigrame şi caricaturi semnate de Constantin Bulboacă şi Radu Bercea, „Epigrame şi caricaturi cu şi fără COVID”.

 

Sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie

Din programul zilei de 20 iulie nu lipsesc Slujba de Sfântul Ilie şi “Nunta de aur” - sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie. Anul acesta, cuplurile de aur vor fi sărbătorite şi binecuvântate din nou la Biserica „Sfântul Ilie”, după ce la ultimele ediţii activitatea s-a desfăşurat la Catedrala Învierii, lăcaşul de cult fiind în reparaţii capitale. Nunta de aur va avea loc marți, 20 iulie, de la ora 16,00.

Tot pe 20 iulie, de la ora 15,00, la Amfiteatrul de la Baza de Agrement „Nada Florilor” (la Ponton) se va desfăşura Festivalul folcloric interjudeţean „Şezătoarea copiilor” - Gala laureaţilor, după care pe scena plutitoare vor urca Grupul vocal folcloric „Moldava” şi Grupul vocal folcloric „Micii Răzeşi” (coordonator Lenuţa Rusu), Grupul vocal folcloric „Doruleţul” şi Grupul vocal folcloric „Balada” (coordonator Maria Tanasă) şi Formaţia „Portativ”.

La ora 23,00, în centrul municipiului va avea loc un foc de artificii.

Zilele Municipiului Fălticeni, ediţia 2021, se vor încheia duminică, 25 iulie. De la ora 10,00, Filiala Suceava a Retromobil Club România împreună cu Primăria Fălticeni organizează, pe strada Republicii, în faţa Administraţiei Financiare, manifestarea „Roţi legendare - 125 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni” - Expoziţie de maşini istorice, urmată de o paradă a maşinilor de epocă prin centrul municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Municipiului Fălticeni vor avea loc între 10 şi 25 iulie.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Municipiului Fălticeni vor avea loc între 10 şi 25 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei