Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 156 (7768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tranzacții ilegale

Fraudă uriașă cu mașini second-hand aduse și vândute pe piața din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ care a comis o fraudă uriașă prin intermediul mai multor tranzacții cu mașini second-hand aduse din străinătate și vândute pe piața din Suceava a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Mihai Bodoi, din Fălticeni, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul adus bugetului de stat este de 2.658.303 lei (adică peste 500.000 de euro), din care impozit pe profit în sumă de 106.415 de lei și TVA în sumă de 2.552.255 de lei.

Suceveanul este acuzat că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a efectuat în perioada 2014-2017 un număr de 178 operațiuni economice de achiziții intracomunitare de bunuri (176 achiziții de autovehicule second-hand și 2 achiziții de piese schimb auto) în valoare totală de 10.779.918,89 de lei (echivalentul a 2.394.583,08 euro, 34.038 Dkk, 289.000 Kc și 3.900 lire sterline), din care 34 achiziții intracomunitare în valoare de 1.818.184,89 lei (404.311,23 euro) nu au fost înregistrate în evidența contabilă și nici declarate organului fiscal.

”Din cele 178 de operațiuni economice de achiziții intracomunitare efectuate de  societate, bunurile aferente unui număr de 177 de operațiuni economice cu mărfuri (autovehicule și piese schimb) în sumă de 10.777.265,33 lei au fost revândute, iar veniturile obținute de inculpat din vânzarea bunurilor sunt în sumă totală de 11.440.067,15 lei (valoarea de achiziție de 10.777.265,33 lei + 662.801,82 lei marja comercială de 6,15%). Veniturile obținute nu au fost înregistrate în evidența contabilă și nici declarate organelor fiscale. În evidența contabilă a societății nu au fost înregistrate 34 operațiuni comerciale de achiziție, iar în plus a fost omisă înregistrarea și declararea operațiunilor economice de livrare efectuate aferente unui număr de 177 operațiuni economice cu mărfuri și a veniturilor realizate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Pentru recuperarea prejudiciului a fost luată măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile (bunuri prezente sau viitoare) aparținând lui Mihai Bodoi. În ceea ce privește bunurile puse sub sechestru, acestea sunt o suprafață de teren intravilan în valoare de 1.767 de lei și un autovehicul în valoare de 4.177 de lei.

Dosarul a fost instrumentată de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea și supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Anchetatorii au făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraudă uriașă cu mașini second-hand aduse și vândute pe piața din Suceava.
 Vizualizări articol: 2028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fraudă uriașă cu mașini second-hand aduse și vândute pe piața din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei