Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 151 (7763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cheltuieli

Vaccinarea anti-Covid în municipiul Suceava a costat, în luna mai, echivalentul a circa 100.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai mari cheltuieli cu vaccinarea împotriva Covid-19 în centrele din municipiul Suceava s-au înregistrat, până acum, în luna mai, a declarat, miercuri, primarul de Suceava, Ion Lungu, în conferință de presă. Acesta a spus că „vârful de cheltuieli a fost în luna mai”, când a fost și cel mai mare număr de vaccinări de până acum, respectiv 498.356 de lei, cheltuieli salariale și materiale. Cele mai mari costuri au fost la centrul de vaccinare de la Iulius Mall – 171.570 lei, apoi la Școala Gimnazială „Miron Costin” - 120.435 lei, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” – 112.700 lei și cele mai scăzute, la centrul drive-thru din parcarea Shopping City-  93.660 lei. 

Lungu a declarat că de la începutul campaniei de vaccinare, din 15 ianuarie a.c., s-au decontat până acum 877.814 lei, din care 676.012 lei cu salariile și 201.802 lei cheltuieli materiale. Decontările s-au făcut până în luna aprilie, inclusiv.

Având în vedere scăderea interesului sucevenilor pentru vaccinarea anticovid, primarul a propus Direcției de Sănătate Publică Suceava reducerea programului de funcționare a centrelor de vaccinare, implicit reducerea personalului implicat în această activitate. Ca urmare, pentru luna iunie estimează și o reducere a cheltuielilor cu centrele de vaccinare la circa 300.000 de lei/ lună. „Ne-am dorit o campanie reușită, din păcate nu s-a întâmplat acest lucru. Facem tot ce este posibil ca să încurajăm în continuare lumea să se vaccineze. Este păcat, că sunt doze de vaccin, unele dintre ele nu mai pot fi folosite și sunt trimise în alte părți”, a afirmat primarul Ion Lungu.

 

Aproape 35.000 de locuitori ai municipiului Suceava s-au vaccinat, dintre care peste 27.000 cu schema completă

În săptămâna 21-27 iunie a.c. în centrele din municipiul Suceava s-au administrat 1.286 de doze de vaccin: la Iulius Mall - 389, Colegiul Național „Ștefan cel Mare - 248, Școala Gimnazială „Miron Costin”- 110, centrul drive-thru din parcarea Shopping City – 421, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava – 118 doze. De la începutul campaniei de vaccinare, din 15 ianuarie până în prezent, s-au administrat 61.064 doze, cele mai multe cu Pfizer – 42.636. În municipiul Suceava s-au vaccinat 34.844 de locuitori, dintre care 27.112 cu schema completă.

În luna iulie, centrele de vaccinare vor avea același program ca și în iunie: cel de la Școala Gimnazială „Miron Costin” și cel de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” –de luni până vineri, de la 8.00 la 17.00, iar sâmbăta și duminica în funcție de programările pe platformă și de rapeluri. La centrul de la Universitatea „Ștefan cel Mare” – până pe 31 iulie, de luni până vineri, de la 8.00 la 14.00, iar centrul de la Iulius Mall -de luni până vineri 8.00-20.00, iar sâmbăta și duminica, în funcție de programări și de rapel. Aici rămân trei fluxuri, cu Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson. Centrul drive-thru din parcarea Shopping City Suceava rămâne singurul cu program 8.00-20.00 de luni până duminică.

„Centrele nu se închid, vor funcționa la capacitate redusă”, a subliniat primarul. Acesta a mai spus că este „realist și responsabil”, de aceea face în continuare apel la suceveni să beneficieze de campania de vaccinare. El speră că promulgarea legii care dă dreptul la o zi liberă celor care se vaccinează, adoptată marți de Parlament, va impulsiona campania de vaccinare. „Îmi aduc aminte ce forfotă era la începutul anului, când cei care voiau să se vaccineze nu mai încăpeau pe liste și câte discuții erau, acum sunt rugați să se vaccineze, oferim și stimulente, cu aceste zile libere și sperăm să dea un imbold activității de vaccinare în municipiul Suceava”, a mai spus Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea anti-Covid în municipiul Suceava a costat, în luna mai, echivalentul a circa 100.000 de euro.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinarea anti-Covid în municipiul Suceava a costat, în luna mai, echivalentul a circa 100.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei