Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 151 (7763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoștință

Prof. univ. dr. ing. Radu Leontie Cenușă a fost distins cu titlul de „Profesor Emeritus” al universității sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava i-a conferit recent, pe 25 iunie, titlul de „Profesor Emeritus” profesorului universitar doctor inginer Radu Leontie Cenușă, de la Facultatea de Silvicultură. Această distincție a fost acordată pentru generoasa sa carieră didactică și științifică, care cuprinde un număr impresionant de proiecte, cărți, articole sau comunicări recunoscute și apreciate de comunitatea științifică forestieră. Un proiect caracteristic spiritului optimist al profesorului a fost renașterea revistei științifice „Bucovina Forestieră”, sub coordonarea sa, în calitate de redactor-șef. De asemenea, prin acest titlu onorific a fost răsplătit atât rolul de creator de școală forestieră, pe care profesorul Radu Leontie Cenușă l-a avut în susținerea ideii de reînființare a școlii silvice superioare în Bucovina, cât și rolul avut în consolidarea colectivului Facultății de Silvicultură și instruirea promoțiilor de silvicultori în spiritul respectului față de pădure.

Din datele furnizate de reprezentanții USV Suceava, de-a lungul activității sale, prof. univ. dr. ing. Radu Leontie Cenușăa fost răsplătit cu diverse premii, dintre ele remarcându-se Premiul „Leopold Pfeil” al Fundației Freiherr von Stein, Hamburg, în 1984; Premiul „Traian Săvulescu” al Academiei Române, în 1990; Premiul „Progresul Silvic”, în 1992.

În prelegerea susținută, profesorul Radu Leontie Cenușă a făcut o nouă demonstrație de elocvență și energie, discursul său cultivat, deși rațional, împărtășind emoția specifică celor care promovează cu adevărat profesionalismul și onestitatea puse în slujba pădurii. „Îimulțumim domnului profesor pentru exemplul oferit în acești ani și îi urăm multă sănătate și putere de muncă în continuare”, au completat reprezentanții universității sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prof. univ. dr. ing. Radu Leontie Cenușă a fost distins cu titlul de „Profesor Emeritus” al universității sucevene.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prof. univ. dr. ing. Radu Leontie Cenușă a fost distins cu titlul de „Profesor Emeritus” al universității sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei