Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 149 (7761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Elevii de la Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni, în stagii de formare profesională în Spania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni derulează, în perioada 1.09.2018 – 16.09.2021, proiectul Erasmus+ cu titlul „ASSIST- Asistență și suport de specialitate în servicii turistice”, aprobat prin programul Acțiune Cheie KA1 – Proiecte de mobilitate – Formare profesională (VET). Prin oportunitatea oferită de program, 30 elevi din clasele a X-a și a XI-a, domeniul pregătirii de bază Turism și alimentație/Turism, au derulat stagii de formare profesională, în două fluxuri (15 elevi/flux), la agenți economici de profil, din localitatea Granada, Spania. Primul flux a avut loc în perioada 10.06 – 28.06. 2019 iar al doilea flux al proiectului s-a încheiat în luna iunie 2021.

Proiectul, coordonat de prof. Claudia Suseanu, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, a avut ca obiective formarea competențelor de interacțiune cu turiștii străini în situații reale de învățare și de muncă, dezvoltarea competențelor de valorificare a potențialului turistic local în context internațional, formarea competențelor de asistență și suport de specialitate oferit turiștilor, îmbunătățirea abilităților de comunicare profesională cel puțin într-o limbă străină (spaniolă și/ sau engleză), dezvoltarea competențelor sociale, de inițiativă și autonomie atât în plan profesional, cât și personal.

„Prin activități practice desfășurate în organizațiile MEP Europrojects Granada, Ideas Granada, Hotel Abadia, Hotel Las Nieves, Happyguay Tour Granada, unități cu o experiență vastă în domeniul interacțiunii cu turiști, atât la nivel local, cât și internațional și cu numeroase colaborări în mobilități VET, participanții și-au format abilități de comunicare profesională într-o limbă străină (spaniolă și engleză), abilități de lucru cu documente caracteristice zonelor turistice - hărți, ghiduri etc., și competențe profesionale de identificare a formelor de turism practicate în Granada și Andaluzia, abilități de sintetizare a informațiilor cu privire la obiectivele turistice, de rezervare de bilete pentru diverse activități culturale și pentru intrări la obiectivele turistice, de concepere a unui tur al principalelor obiective turistice și de a însoți grupuri de turiști în vizitarea obiectivelor turistice”, ne-a declarat prof. Claudia Suseanu, coordonatoarea proiectului și director al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

 

Municipiul Fălticeni va avea un punct de informare turistică

Prin competențele formate la agenții economici din Granada, proiectul a contribuit la creșterea motivației elevilor pentru propria educație și formare profesională, dezvoltându-le autonomia în luarea deciziilor și asumarea acțiunilor, solicitudinea față de cei din jurul lor, sustenabilitatea parcursului profesional, integrarea într-un mediu nou de muncă și de viață, competențe de specialitate la standarde europene precum și conștientizarea caracterului transferabil al cunoștințelor, abilităților și competențelor formate pe parcursul stagiului la diverse posturi din domeniul turismului în plan local, regional, național și internațional.

La finalul perioadei de mobilitate, elevii participanți au fost evaluați, iar competențele dobândite de către aceștia în timpul stagiu au fost recunoscute prin Certificatului Europass.

Totodată, elevii au realizat o incursiune în cultura, istoria, civilizația spaniolă, prin activitățile culturale desfășurate.

Prof. Claudia Suseanu a declarat: „Competențele formate în timpul stagiului reprezintă o valoare adăugată la dezvoltarea competențelor generale prevăzute în programa școlară pentru modulele de specialitate pentru specializarea <Tehnician în turism>.

 Cunoștințele, abilitățile și competențele formate de-a lungul derulării proiectului vor fi folosite de către elevi în realizarea, ca produs final al proiectului, a unui Punct de informare turistică al municipiului Fălticeni, amenajat într-un spațiu al Centrului de Documentare și Informare al școlii și unde se vor găsi și informații relevante despre proiect.

Proiectul <ASSIST- Asistență și suport de specialitate în servicii turistice> a reprezentat o șansă în plus pentru elevii Colegiului Tehnic <Mihai Băcescu> pentru viitorul acestora. Acest proiect va deschide oportunități în creșterea imaginii școlii în comunitatea educațională și locală, creșterea calității în educație și formarea profesională inițială și continuă la nivelul standardelor de calitate europeană, promovarea și dezvoltarea parteneriatului educațional intern și extern, deschiderea spre valori educaționale și culturale europene”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de la Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni, în stagii de formare profesională în Spania.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii de la Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni, în stagii de formare profesională în Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei