Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 148 (7760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Moment solemn

Ziua Drapelului Naţional, marcată la Suceava, cu ceremonii militare, în Piața Steagurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul municipiului Suceava a găzduit sâmbătă dimineață ceremoniile militare organizate cu prilejul Zilei Drapelului Național, în cadrul cărora reprezentanții administrației locale și județene, precum și cei al instituțiilor militarizate, au asistat la înălțarea drapelului, în Piața Steagurilor.

Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998, este marcată în fiecare an pe 26 iunie. Cu acest prilej, în Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional.

Printre oficialitățile prezente la eveniment s-au numărat prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, precum și Mugurel Anton, comandantul Centrului Militar Suceava.

În cadrul evenimentului, reprezentantul municipalității sucevene, Lucian Harșovschi, a ținut și un impresionant discurs:

“Drapelul ne aduce de fiecare dată împreună, ne însoțește în momentele dificile, dar și în cele de glorie, ne-a fost și ne este martor al multor lacrimi, fie ele de tristețe sau de bucurie.
Ne este mândrie, curaj, dorință și motiv de a ne întoarce acasă ori de câte ori plecăm departe de țară.
Mereu am fost un susținător al patriotismului și m-am declarat a fi patriot desăvârșit, întrucât cred cu tărie în simbolurile țării noastre, cred că dragostea pentru neam și țară trebuie să fie crezul suprem al fiecărui român, la fel cum cred că valoarea acestor simboluri nu trebuie să moară niciodată, ci transmisă, prin propriul exemplu, generațiilor viitoare.
Ne emoționăm și ne mândrim de fiecare dată când are loc arborarea tricolorului, însă să nu uităm că avem și o responsabilitate față de acest simbol. Cu toții avem datoria de a face din societatea în care trăim un acasă, locul în care să ne fie cel mai bine.
Dragi suceveni, avem un tricolor mândru, așa să fim și noi, drepți în deciziile pe care le luăm, puternici în fața obstacolelor, mândri că suntem români!
La mulți ani, tricolor! La mulți ani tuturor românilor!”.

Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată ca simbol naţional, de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza "Dreptate - Frăţie" înscrisă pe el, aşa cum arată "Istoria României în date".

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Drapelului Naţional, marcată la Suceava, cu ceremonii militare, în Piața Steagurilor.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Drapelului Naţional, marcată la Suceava, cu ceremonii militare, în Piața Steagurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei