Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 148 (7760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces electoral

Vot fără incidente, la alegerea primarului din Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alegerile parțiale pentru funcția de primar al orașului Vicovu de Sus s-au desfășurat, duminică, fără nici un fel de incidente. În cursa pentru mandatul de primar al orașului au fost înscriși șase candidați: actualul viceprimar, desemnat cu atribuții de primar, până la alegerea noului edil, Adrian Ionel Juravle, din partea PSD, Vasile Iliuț, de la PNL, Iulian Arcadie Schipor – AUR, Constantin Niță – PMP, Reveca Nistor, candidat independent și Ioan Ferari – PER.

Prezența la votul pentru alegerea primarului a fost de 44,72 la sută, respectiv 5.473 de alegători s-au prezentat la urne, dintre cei 12.237 înscriși pe listele permanente și complementare. Pe listele suplimentare au votat 21 de persoane, iar cu urna mobilă au votat 12 persoane. Cea mai ridicată prezență la vot a fost la secția organizată la Școala Gimnazială Bivolărie - 50,84 la sută, iar cea mai scăzută la secția de la Grădinița nouă Bivolărie – 38,64 la sută. Potrivit statisticilor, cea mai mare pondere a celor care au votat duminică în Vicovu de Sus pentru alegerea primarului au fost alegătorii din grupa de vârstă 45-64 de ani, de trei ori mai mulți decât cei din categoria de vârstă 18-24 de ani. Numărul femeilor care au votat a fost ușor mai mare decât cel al bărbaților: 2.848 de femei, față de 2.625 bărbați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar-șef Ionuț Epureanu, peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră au fost mobilizați pentru protecția secțiilor de votare, „soluționarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale și constituirea rezervelor de intervenție”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, angajații MAI au asigurat paza celor nouă secții de votare, pe care le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot, cu sigiliile intacte, astfel încât duminică dimineață, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme.

Comisarul-șef Epureanu a precizat că anterior zilei votului, pentru a preveni situațiile de risc pentru cetățeni, pompierii au efectuat controale în scop preventiv în secțiile de vot și instruiri cu membrii birourilor electorale asupra modalităților practice de evacuare a persoanelor, precum și a materialelor și documentelor specifice procesului electoral.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ a amintit că actele de identitate care au expirat începând cu data de 1 martie 2020 își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

„Pentru asigurarea condițiilor necesare de legalitate și securitate a votului, este utilizat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Personalul MAI rămâne în dispozitiv pe toată perioada desfășurării procesului electoral, acordând maximă atenție sesizărilor privind încălcarea legii. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege”, a mai spus comisarul-șef Ionuț Epureanu.

În Vicovu de Sus s-au organizat din nou alegeri pentru funcția de primar după ce primarului ales în septembrie 2020, Gheorghe Schipor, i-a fost invalidat mandatul printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vot fără incidente, la alegerea primarului din Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vot fără incidente, la alegerea primarului din Vicovu de Sus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei