Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 146 (7758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Deputatul Ioan Balan vrea să știe ce proiecte a agreat Comisia Europeană pentru înlăturarea riscului de inundații în zona Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna,  de la care vrea să afle ce proiecte au fost agreate de Comisia Europeană prin PNRR pentru înlăturarea riscului de inundații la nivelul Regiunii Nord-Est.

”Până în anul 2020, guvernele s-au limitat doar să contabilizeze pagubele rezultate din aluviuni și alunecări de teren, atât la nivelul gospodăriilor, cât și la nivelul culturilor agricole. Din fericire, începând cu anul trecut, mare parte dintre proiectele investiționale din zona Moldovei, inclusiv pentru componenta de mediu, au fost deblocate. Aceste demersuri favorabile au fost continuate și în anul 2021, însă este evident că ele trebuie intensificate, dat fiind că Regiunea de Nord-Est este una dintre cele mai afectate regiuni din țară de inundații”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean mai spune că ministrul Tanczos Barna i-a precizat că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a propus pentru Regiunea de Nord-Est un număr de 8 proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, care urmau să fie incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, tocmai pentru lucrări hidrotehnice de amploare, care să protejeze viața oamenilor, gospodăriile și culturile agricole ale acestora.

”Câte proiecte de amenajări hidrotehnice pentru Regiunea Nord-Est au fost menținute de România în Planul Național de Redresare și Reziliență, care sunt acestea și ce valoare au? Care este valoarea investițiilor susținute în anul 2021 de Administrația Națională ”Apele Române” pentru lucrări secundare de amenajări hidrotehnice (decolmatări, protecții de mal) în Regiunea de Nord-Est?”, sunt două din întrebările adresate de Ioan Balan.

Acesta a menționat că dorește o situație detaliată a proiectelor de investiții derulate din fonduri naționale la nivelul unităților administrativ-teritoriale și al județelor din această regiune. Mai mult, Ioan Balan vrea să afle ce măsuri are în vedere Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru creșterea calității proiectelor de investiții în domeniul hidrotehnic, în condițiile în care, în trecut, unele investiții de mediu s-au demonstrat a fi doar simple adânciri sporadice de albii de pâraie, care nu au protejat populația împotriva riscurilor de inundații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să știe ce proiecte a agreat Comisia Europeană pentru înlăturarea riscului de inundații în zona Moldovei.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea să știe ce proiecte a agreat Comisia Europeană pentru înlăturarea riscului de inundații în zona Moldovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei