Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 143 (7755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Ediția a III-a

„Zilele elevului arhitect”, primul eveniment organizat la „Uzina de apă” din Suceava, de la începerea pandemiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu finalizarea anului școlar, la Uzina de Apă Suceava a fost reluată manifestarea „Zilele elevului arhitect”, eveniment dedicat elevilor de la clasele vocaționale de arhitectură din zona de Nord Est a țării.

Inaugurarea celei de a III-a ediții a avut loc în spațiul expozițional al fostei Uzine de apă, devenită, în ultimul deceniu, sediul Filialei Nord Est a Ordinului Arhitecților (O.A.R.). În acest spațiu se desfășoară multiple activități culturale specifice domeniului arhitecturii și urbanismului, dar și alte manifestări precum recitaluri muzicale, piese de teatru, proiecții de film, simpozioane și consfătuiri profesionale, culminând cu evenimentul, devenit tradițional, „Zilele culturii urbane la Uzina de Apă”. Evident, în ultimul an, din cauza pandemiei toate aceste activități au fost sistate, încât „Zilele elevului arhitect” au constituit prilejul de reluare a activității în condițiile recentei relaxări sanitare.

La evenimentul inaugural au participat elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, de la Liceul „Ștefan Luchian” din Botoșani, împreună cu cadre didactice de specialitate de la clasele de arhitectură și design, în condițiile respectării normelor sanitare în vigoare.

Juriul, format din specialiști, cadre de conducere ale Filialei Nord Est a OAR și Sucursalei Suceava – Botoșani a Uniunii Arhitecților din România precum și cadre didactice din învățământul de profil, a acordat premii și mențiuni pentru cele mai bune lucrări elaborate de elevi în anul școlar 2020 – 2021.

 

Premianții ediției a III –a, din iunie 2021

Premiul anual – promoția 2021 a fost acordat elevului Guilherme Araujo Regado, din clasa a XII – a C a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, care a primit și premiul acordat de Sucursala Suceava – Botoșani a U.A.R.

De asemenea, pentru proiecte de arhitectură a fost acordat premiul președintelui Filialei, elevului Ilie Iurciuc, din clasa a XII-a C de la aceeași unitate de învățământ, iar eleva Alexandra Lotos, de la Liceul „Ștefan Luchian”, a primit premiul Sucursalei Botoșani a O.A.R.

Eleva Rebeca-Emanuela Damian, de la același liceu, din clasa a IX-a C, a primit mențiune din partea Filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici, la disciplina desen.

Expoziția cu lucrări și desene ale elevilor din județele Botoșani și Suceava poate fi vizitată de public la Uzina de apă din strada Apeductului nr. 4, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 14.00, până la 1 iulie 2021.

Vizitatorii sunt așteptați să vizioneze lucrările viitorilor arhitecți.

 

Reluarea activităților consacrate în spațiul reamenajat al fostei Uzine de apă

În cuvântul de deschidere, arh. Ion Andriu, președintele Filialei Nord Est a O.A.R. și fost profesor la clasele de arhitectură, și-a manifestat satisfacția pentru reluarea activităților consacrate în spațiul reamenajat al fostei Uzine de apă, apreciind interesul elevilor, calitatea lucrărilor și amploarea evenimentului, în ciuda condițiilor dificile din ultimul an școlar.

În același timp, profesorul Alexandra Bejinaru, director al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, a apreciat strădania elevilor din Botoșani și Suceava de a depăși cu succes greutățile induse de situația sanitară, încurajându-i și dându-le sfaturi menite să ajute la finalizarea, în bune condiții, a anului școlar. Profesorul Alexandru Agavriloae, actualmente arhitect-șef al municipiului Botoșani, a explicat unele particularități ale învățământului de specialitate din județ.

Arhitectul Mihai Tulbure, vicepreședinte al Filialei Nord Est a OAR, a făcut referire la aspecte semnificative trăite pe parcursul formării profesionale și le-a recomandat elevilor anumite cărți de teoria și istoria arhitecturii utile, inclusiv pentru viitori ani de studenție. S-au adresat apoi elevilor cu părintească căldură, profesorii arh. Corina Roncea și Niculai Moroșan, vicepreședinți ai Filialelor locale O.A.R și respectiv U.A.P., cadre didactice cu experiență și rezultate deosebite în procesul de învățământ.

Cu acest prilej au avut loc discuții interactive și un veritabil schimb de impresii și experiență între elevii suceveni și botoșăneni ai claselor terminale din învățământul vocațional de specialitate, probabil, mulți din ei viitori studenți arhitecți. Proiectele de atestat competențe profesionale elaborate la finalului ciclului de învățământ s-au bucurat de o atenție și apreciere specială din partea asistenței formată din elevi, părinți și profesori. Evenimentul a adus și bucuria revenirii la normalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Zilele elevului arhitect”, primul eveniment organizat la „Uzina de apă” din Suceava, de la începerea pandemiei.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Zilele elevului arhitect”, primul eveniment organizat la „Uzina de apă” din Suceava, de la începerea pandemiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei