Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 143 (7755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediția a II-a

Tabăra "Respiro", pentru copii cu dizabilități și mamele acestora, organizată la Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Teona Ariana Suceava a organizat la Vama, în perioada 14-18 iunie, cea de a doua ediție a taberei "Respiro", pentru copii cu dizabilități, dedicată micuților cu autism și sindrom Down și părinților lor, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, cu suportul Asociației Freamăt de Speranță, al Asociației Te Ajut să Zâmbești, cu Blijdorp și FARA.

Reprezentanții Asociației Teona Ariana Suceava au transmis: “Mulțumim oamenilor minunați din DESTINE Broker de Asigurare Suceava, care s-au mobilizat exemplar şi au devenit sponsor unic al acestei ediții a taberei RESPIRO. Cu susținerea lor financiară, copiii cu autism şi sindrom Down și mămicile acestora au respirat aer proaspăt și curat din Bucovina, s-au bucurat de clipe minunate și de activități dedicate alături de voluntarii taberei. Dintre activitățile desfășurate pentru copii menționăm stimularea senzorială pe toți analizatorii, terapia prin joc (ludoterapie), meloterapia, terapia cognitiv comportamentală, dactiloterapia (pictură cu mâinile), stimularea motricității fine și grosiere, diverse sesiuni de stimulare a atenției, cogniției, memoriei, precum și terapia cu animale (câini)”.

Mămicile copiilor cu dizabilități au beneficiat de sesiuni de consiliere psihologică și spirituală prin participarea psihologului Ecaterina Croitor, a pastorului Eduard Tilihoi și a preotului Vasile Gavra.

Psihologii Elena Agavriloaie, Simona Suhani și psihoterapeut Dimitrie Poztevca au fost la dispoziția mămicilor pentru discuții referitoare la metodele de lucru adaptate fiecărui copilaș și pentru asistență în gestionarea diverselor situații.

De ținut minte vor fi și plimbările prin împrejurimi, traseul de aventura parc cu tiroliana, precum și bucuria, cântecele și dansul de la focul de tabără. “Mulțumim kinetoterapeuţilor Mirela Ilas, Iemima Peptanariu și Ovidiu Pristavu. Mulțumim voluntarelor Bianca Pătrăucean, Floarea Moroșan, Gabriela Pașcovici, Georgiana Marin, Andreea Melinti, Elena Pînzari, Maria Marocico. Ne-am bucurat de lecțiile de viață oferite de Sebastian Remus Crăciun în dezbaterile din tabăra. Sebastian ne-a invitat în lumea sa și ne-a dăruit cărți cu autograful lui. Și de această dată, am simțit binecuvântarea lui Dumnezeu asupra noastră, a tuturor. Mulțumim!”, au mai spus organizatorii.

Proiectul tabăra “RESPIRO – Nimic fără Dumnezeu” face parte dintr-o serie de evenimente dedicate copiilor cu probleme de sănătate și se desfășoară în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, cu suportul mai multor ONG-uri și al oamenilor cu suflet mare care înțeleg importanța integrării acestor copii în societate și nevoia de o șansă la o viață normală.

La nivelul județului Suceava sunt peste 3.000 de copii cu dizabilități, din care 800 sunt cu handicap grav.

Asociația Teona Ariana Suceava va continua să organizeze periodic aceste tabere, astfel încât să poată beneficia de ele, cu ajutorul sponsorilor, un număr cât mai mare de copii. Cu suportul unei echipe implicate formate din voluntari și terapeuți dedicați, copiii petrec câteva zile într-un mediu plăcut, participă la diverse activități și jocuri, se bucură de bucate tradiționale, de aer curat, de natură, de susținere permanentă și descoperă farmecul copilăriei într-un context nou.

Pentru ca aceste minunate tabere să continue, este însă nevoie de implicarea noastră, a tuturor. Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava, cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava.

Pentru informații suplimentare puteți apela cu încredere la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com.

Contribuind la tabăra "Respiro" deveniți parte din poveste, ajutați magia să se întâmple, "adoptați" un copil altfel și îi oferiți o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui. Bucurați-vă de sănătatea cu care ați fost binecuvântați și nu uitați că există suflete mai puțin norocoase care au nevoie de suportul, de atenția și de implicarea noastră. Împreună putem să facem mulți copii fericiți, să le vedem pe chipuri zâmbetul, lumina și speranța.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra "Respiro", pentru copii cu dizabilități și mamele acestora, organizată la Vama.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tabăra "Respiro", pentru copii cu dizabilități și mamele acestora, organizată la Vama5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei