Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 141 (7753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inițiativă Rotary Club Suceava Cetate

Vârful Rarău, semnalizat cu o bornă – replică în miniatură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai cunoscute vârfuri din Munții Carpați, Vârful Rarău, situat la 1.651 de metri altitudine, a fost marcat la inițiativa Rotary Club Suceava Cetate, în parteneriat cu Serviciul Public Județean Salvamont Suceava.

“Acest vârf este unul accesibil atât pentru montaniarzii cu experiență, cât și pentru familiile cu copii. Se ajunge ușor, din mai multe direcții și localități. Cu toate acestea, până la momentul actual vârful nu a fost semnalizat și foarte multe persoane considerau că punctul cel mai înalt al munților Rarău se află pe Pietrele Doamnei. Prin urmare această semnalizare a sa a fost o necesitate”, a declarat Voicu Raia, coordonatorul Serviciului Public Județean Salvamont Suceava.

“Membrii clubului nostru sunt iubitori de natură și promovăm un stil de viață sănătos prin educație și mișcare. Privind la oportunitățile de promovare a locurilor frumoase din județul Suceava, colegul nostru Ștefan Macedon Gheorghiță a înaintat ideea de a marca vârful Rarău, întrucât până la acest moment nu a existat un element distinctiv care să semnalizeze locația vârfului, iar mulți iubitori ai muntelui nu știau exact unde este localizat”, a precizat Vasile Varvaroi, președintele RCSC.

Borna a fost concepută de arhitectul Florin Andrei Manole de la Arhimeter.

“Semnalul, acum din lemn, urmează a se ciopli în andezit. El replică în mm, la o scară de 1:1000, înălțimea masivului Rarău. Morfologic borna este împărțită în două niveluri, baza șlefuită de 670 mm reprezintă așezările limitrofe masivului Rarău, punctează înălțimile acestora, ale municipiului Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta, Slătioara. Din acest prim nivel este cioplit un al doilea nivel, buceardat, brut, reprezintă de această dată muntele – Masivul Rarău. Borna se montează pe un soclu cu înălțimea de 50 cm pentru a oferi un loc odihnă și popas, cu ospitalitate, montaniarzilor care urcă până aici”, a subliniat Florin Andrei Manole.

Montajul s-a făcut cu ajutorul echipei Serviciului Public Județean Salvamont Suceava, iar inaugurarea bornei a avut loc sâmbătă, 12 iunie 2021, în prezența membrilor Rotary Club Suceava Cetate.

Mai multe informații despre atracțiile turistice din județul Suceava și idei de călătorie puteți găsi pe suceava.travel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vârful Rarău, semnalizat cu o bornă – replică în miniatură.
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vârful Rarău, semnalizat cu o bornă – replică în miniatură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei