Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 141 (7753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În perioada 22-24 iunie

Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou la Suceava: Credincioșii vor putea să se închine la moaște începând cu dimineața zilei de 22 iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou, care atrage anual mii de pelerini la Suceava, se va desfășura în condiții speciale, din cauza pandemiei, iar procesiunea religioasă de scoatere a moaștelor pe străzile municipiului va avea loc cu două zile mai devreme decât de obicei, adică în data de 22 iunie, în loc de 24 iunie.

“Ziua de 24 iunie reprezintă pentru Suceava și pentru întreaga Ortodoxie românească o sărbătoare a bucuriei duhovnicești, a credinței vii și mărturisitoare și o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinții și Biserica lui Dumnezeu. Credința, nădejdea și răbdarea mulțimii mari de pelerini, veniți din toate colțurile țării, dar și din afara granițelor ei, ca să îl cinstească pe cel dintâi sfânt ocrotitor al Moldovei, sunt adevărate lecții de viață și surse de inspirație pentru viața creștinului de azi.

Anul acesta, pelerinii care doresc să îl cinstească pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor putea să se închine la moaștele Sfântului începând cu dimineața zilei de 22 iunie, când racla va fi scoasă în procesiune la ora 6:30 și depusă pe baldachinul special amenajat în curtea mănăstirii”, a transmis joi Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

De la ora 18:00 va avea loc procesiunea „Calea Sfinților”, când moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor fi purtate de clerici și monahi pe străzile orașului Suceava, iar la ora 21:00 se va oficia slujba Privegherii.

Miercuri, 23 iunie, de la ora 19:00, în biserica mănăstirii va avea loc un Concert de Muzică Bizantină. Începând cu ora 21:00 va fi oficiată slujba de Priveghere a Sfântului Ioan cel Nou.

În data de 24 iunie 2021, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi pe un podium amplasat în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”.

Credincioșii sunt rugați să respecte recomandările autorităților cauzate de contextul epidemiologic și să urmeze indicațiile forțelor de ordine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou la Suceava: Credincioșii vor putea să se închine la moaște începând cu dimineața zilei de 22 iunie.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou la Suceava: Credincioșii vor putea să se închine la moaște începând cu dimineața zilei de 22 iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei