Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 139 (7751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Acțiuni de descurajare

Zeci de lădițe, cauciucuri și alte materiale folosite pentru a rezerva locuri de parcare pe domeniul public, confiscate de Poliția Locală Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Practica “rezervării” locurilor de parcare, chiar dacă sunt pe domeniu public și sunt la dispoziția tuturor, este întâlnită foarte des în municipiul Suceava, fiind la baza a numeroase conflicte între vecini sau localnici și cei aflați în trecere.

Chiar dacă legislația națională și cea locală reglementează clar statutul locurilor de parcare publice, unele persoane, cu un exacerbat simț al proprietății, continuă să folosească fel de fel de metode pentru a-și însuși ceva ce nu le aparține de fapt – fie prin amplasarea de lădițe, bolovani, obiecte mari din plastic sau chiar cauciucuri de mașină uzate, iar în unele situații, mai sfidătoare, plăcuțe metalice cu mesajul “Rezervat” ori sisteme metalice montate în ciment, deblocabile cu cheie.

Având numeroase reclamații în acest sens, Poliția Locală Suceava a demarat o serie de acțiuni de descurajare a cetățenilor care își “rezervă” locul de parcare din fața blocului, rezultatele fiind vizibile imediat – zeci de lădițe, cauciucuri și alte materiale folosite pentru a ține ocupate locurile de parcare pe domeniul public au fost confiscate de echipele trimise în teren.

“Poliția Locală Suceava desfășoară o amplă acțiune de <curățare> a locurilor de parcare rezervate abuziv de către unii din concetățenii urbei. Vă reamintim, în municipiul Suceava parcările dintre blocuri sunt publice, se ocupă după principiul primul venit, primul servit.
Cu unele excepții clare, cum sunt locuri rezervate pentru persoane cu handicap, locuri de încărcare a mașinilor electrice sau alte locuri special amenajate, parcările amenajate între blocuri sunt publice”, a declarat Ovidiu Doroftei, șeful Poliției Locale Suceava.

El a precizat că în ciuda atenționărilor repetate, sunt încă mulți suceveni care caută modalități de a bloca locul/locurile de parcare, fără a lua în calcul faptul că sunt pasibili de amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei, în funcție de gravitatea abaterii.

“Vă recomandăm să folosiți locurile și să aruncați la gunoi toate acele materiale care blochează accesul în locul de parcare.
Rezervarea unui loc de parcare fără drept și blocarea autoturismului în parcare sunt abateri prevăzute de Hotărârea Consiliului Local Suceava cu nr. 300/2018”, a adăugat șeful polițiștilor locali suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de lădițe, cauciucuri și alte materiale folosite pentru a rezerva locuri de parcare pe domeniul public, confiscate de Poliția Locală Suceava.
 Vizualizări articol: 4690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Zeci de lădițe, cauciucuri și alte materiale folosite pentru a rezerva locuri de parcare pe domeniul public, confiscate de Poliția Locală Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei