Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 139 (7751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Realitatea din teren

Scene de coșmar pentru sucevenii de la munte: urșii le mănâncă de vii animalele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua și atacul de urs în localitățile din zona de munte a județului Suceava. După ce în weekend urșii au trebuit să se mulțumească cu găini de prin curțile oamenilor, luni, la Dorna Arini, un urs mare a spart un grajd și a luat un porc pe care l-a târât până în apropiere, unde i-a mâncat carnea de pe șira spinării. Ursul a fugit după ce oamenii au început să facă gălăgie, lăsând porcul în agonie.

„Porcul guița, era sfâșiat de carnea de pe spate, dar era încă viu. Ursul e unul din puținele animale care nu ucide, el mănâncă din animalul viu, mușcă de unde țâșnește sângele, asta este plăcerea lui. Are un mod de a ucide groaznic”, a relatat medicul veterinar Petrea Dulgheru, care, în zeci de ani de meserie, a văzut multe astfel de cazuri. Fotografia cu porcul mâncat de viu la Dorna Arini este elocventă în acest sens.

Astfel de episoade, cu animale mâncate de vii, în special porci, s-au mai petrecut recent. Cine vede un porc ajuns într-o astfel de stare, care trebuie apoi ucis pentru a-i fi curmată suferința, rămâne marcat și nu mai are cum privi cu indulgență și fără frică tot mai desele coborâri ale urșilor în comunitate.    

Reamintim, pe scurt, că urșii care coboară în comunitate, unde distrug adăposturi din curțile oamenilor și caută animale pe care să le devoreze, tind să devină o problemă la ordinea zilei. Faptul că se întâmplă din ce în ce mai des nu intră nici pe departe în sfera normalului, deși autoritățile responsabile, mai ales cele de la nivelul cel mai înalt, nu au nici o reacție.

La Vatra Dornei, la finele săptămânii trecute, un urs a fost observat trei seri la rând, în zona Poligonului și Todireni. De această dată, ursul de talie mare a trebuit să se mulțumească doar cu găini pe care le-a găsit prin anexe ale oamenilor.  

Și la Dorna Arini, în noaptea de 12 spre 13 iunie, un urs a trecut strada și a intrat prin gospodării, „vizitând” și biserica din sat. Ursul a dărâmat garduri și a plecat cu cinci găini.

Urșii au mai mâncat recent viței, oi și porci, în mai multe localități ale județului. La Drăgoiasa - Panaci, un urs a atacat mai multe vaci, pe care le-a ucis ori doar le-a sfâșiat. Tot recent, la Sărișor, în comuna Șaru Dornei, un urs a sărit un gard pe o proprietate și a mâncat oile unui gospodar. Cele mai multe pagube, la viței, au fost făcute de urs la Pojorâta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene de coșmar pentru sucevenii de la munte: urșii le mănâncă de vii animalele.
 Vizualizări articol: 8134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scene de coșmar pentru sucevenii de la munte: urșii le mănâncă de vii animalele5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei