Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 139 (7751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumire

Polițiștii, revoltați de pedepsele mici pe care le primesc persoanele care agresează oamenii în uniformă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condamnările relativ ușoare pe care le-au primit mai multe persoane care i-au atacat și lovit pe polițiștii aflați în misiune au stârnit indignare în rândul oamenilor în uniformă. Cel mai recent caz de acest fel s-a înregistrat luni, când magistrații de la Judecătoria Fălticeni l-au condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pe un tânăr care a lovit cu o bâtă doi polițiști și a avariat și autospeciala cu care aceștia se aflau în misiune. Vasile Anton, liderul Sindicatului Național al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Biroul Teritorial Suceava, spune că prin aceste condamnări ușoare persoanele certate cu legea sunt încurajate să comită și alte fapte cu violență împotriva oamenilor legii.
”Mă întreb oare ce se întâmplă în societatea românească, în ritmul acesta, cu siguranța publică!? Guvernanții au redus în ultimii ani efectivele de polițiști ajungând în prezent la un deficit de peste 20%, ceea ce i-a încurajat pe cei certați cu legea să atenteze la viața, libertatea, sănătatea și integritatea persoanelor, precum și la proprietatea publică și privată a acestora. Polițiștii încearcă să facă față acestui fenomen, chiar și în lipsa personalului precizat, dar, din păcate, se observă că infractorii atentează și la integritatea fizică a lor, iar justiția nu dispune măsuri ferme față de agresori. Pedepsele cu suspendare nu fac decât să încurajeze acest fenomen și ajung să-i determine pe agresori că astfel de atitudini violente nu sunt așa grave”, a arătat Vasile Anton.

 

”Dacă lovești un polițist nu lovești doar în omul în uniformă, ci lovești în statul de drept”

Liderul județean al SNPPC Suceava spune că agresarea polițiștilor înseamnă ofensarea autorității publice, a statului de drept.

”Dacă lovești un polițist nu lovești doar în omul în uniformă, ci lovești în statul de drept, pentru că el este un reprezentant al acestuia. Pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace de constrângere pentru împiedicarea sau neutralizarea acțiunilor violente oricărei persoane. În multe cazuri, în care cetățenii se manifestă violent și au asupra lor tot felul de corpuri contondente sau obiecte tăietor-înțepătoare (cuțite, săbii, machete, sulițe, bâte şi bastoane telescopice), se impune intervenția specializată a forțelor de ordine. Atunci când situația prezintă un grad ridicat de complexitate și dificultate, mai concret când integritatea corporală a polițiștilor este vătămată sau viața cuiva este pusă în pericol, este foarte greu să iei o decizie știind că nu avem o clarificare asupra aspectelor legislative, pentru că e simplu să scoți pistolul din dotare și să tragi, dar cum este privit apoi omul legii, cum se manifestă comunitatea față de intervenția polițistului? Fiecare va interpreta în modul său și va acuza sistemul că în loc să-i apere, îi omoară. Sigur că polițistul va fi apoi cercetat pentru că a fost la locul potrivit și momentul nepotrivit, încercând să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu cât mai bine”, a mai precizat Vasile Anton.

Reprezentantul sindicaliștilor din Poliția Suceava a menționat că situația s-ar putea rezolva destul de simplu, cu mențiunea ca și factori decidenți să se implice. Mai exact, introducerea armelor neletale, pistoale cu electroșocuri (Taser Gun), ar putea fi soluția prin care ultrajul să fie cât mai greu posibil.

”Prin introducerea acestor arme neletale avem convingerea că foarte multe persoane nu vor mai fi grav vătămate, atât din rândul polițiștilor, cât și din rândul cetățenilor certați cu legea”, a concluzionat Vasile Anton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii, revoltați de pedepsele mici pe care le primesc persoanele care agresează oamenii în uniformă.
 Vizualizări articol: 1995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Polițiștii, revoltați de pedepsele mici pe care le primesc persoanele care agresează oamenii în uniformă1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei