Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 139 (7751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Ca în România

Minerii de la Crucea sunt plătiți ca să nu muncească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minerii de la exploatările de uraniu din județul Suceava au intrat în grevă începând de marți dimineață. Acțiunea de protest vine ca urmare a incertitudinilor cu privire la viitorul societății, dar și pentru că oamenii au aflat că se vor opera disponibilizări masive pe criterii pe care nu le cunoaște nimeni. Cei peste 100 de mineri care au demarat acțiunea de protest solicită ca lucrările de ecologizare, întreținere și conservare să se realizeze cu toți angajații sucursalei Crucea care nu îndeplinesc condițiile de pensionare. De asemenea, oamenii solicită modificarea proiectului Ordonanței de Urgență 69 din 2019 pe linia măsurilor de protecție socială pentru minerii care vor fi disponibilizați. Minerii solicită ca la fața locului să vină directorul general al Companiei Naționale a Uraniului, dar și reprezentanți ai Ministerului Energiei.

Minerii au afișat un mesaj cu următorul conținut ”Demisia directorilor Deleanu și Chiruță” și solicită să muncească. Oamenii spun că intrarea în mină a fost închisă cu gratii și nu li se permite accesul în subteran. Mai mult, în ultimele două luni au muncit doar 1-2 săptămâni, iar în restul timpului au fost trimiși în concedii de odihnă sau li s-a solicitat de către conducere să-și ia concedii medicale. ”Am ajuns să fim plătiți ca să stăm acasă. Noi vrem să muncim, asta e tot ce solicităm”, au spus minerii.

Dacă salariile au fost achitate aproape la zi, bonurile de masă și suplimentul antidot, în valoare de 30 de lei/zi, nu au mai fost achitate de aproape trei luni. Minerii au mai precizat că vor continua acțiunea de protest până când oamenii din conducerea societății le vor prezenta date concrete despre planurile de viitor. Mai mult, oamenii acuză că inițial știau că planul de reorganizare a sucursalei Crucea va dura o perioadă de 5 ani, iar între timp au aflat că restructurările vor veni de azi pe mâine. Protestatarii acuză și atitudinea sfidătoare și arogantă a directorului Vasile Chiruță, care în loc să vină cu soluții îi trimite la muncă, în Germania, la sparanghel. În cazul în care protestul declanșat ieri dimineață nu va avea efectul scontat, oamenii spun că vor intra în greva foamei.

Minerii au mai fost în grevă și în luna martie, nemulțumiți că nu își primiseră salariile, dar și suplimentul alimentar antidot. La vremea respectivă, protestul s-a încheiat după aproximativ două săptămâni, mai exact după ce minerii și-au primit drepturile financiare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minerii de la Crucea sunt plătiți ca să nu muncească.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minerii de la Crucea sunt plătiți ca să nu muncească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei