Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 133 (7745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, în perioada 23-27 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 23-27 august, la Fălticeni va avea loc a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” (FITT „Birlic”). Festivalul organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural” se va desfășura cu respectarea regulilor sanitare valabile în perioada festivalului.

Organizatorii doresc ca jurizarea secţiunii dedicate trupelor de teatru din ţară și străinătate, trupe formate din liceeni și tineri având vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani, să se facă în Sala mare a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, cu prezenţa fizică a trupelor de teatru concurente şi, doar în mod excepţional, dacă situaţia o va impune, iau în calcul ca şi la ediţia din acest an juriul format din actori, regizori, coregrafi, studenţi la actorie, să vizioneze înregistrărilor video cu piesele înscrise în concurs. La fel se vor face și jurizările pentru cealaltă secţiune, Monolog/Recitare, care se adresează copiilor și tinerilor având vârsta cuprinsă între 7-25 de ani.

Așa cum ne-a precizat preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, cei care doresc să participe la acest festival trebuie să trimită până pe 8 august, pe DVD sau pe stick, pe adresa: Asociaţia „Fălticeni Cultural”, str. Republicii, bl. 32, sc. E, et. 1, ap. 3, înregistrările spectacolelor de teatru și ale recitărilor de poezie sau monolog. Evaluarea tuturor înregistrărilor trimise va avea loc în perioada 9-15 august, iar anunţarea concurenţilor care au câștigat preselecţia se va face în perioada 16-22 august prin mijloace media și pe pagina de facebook a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.

Juriul va invita la festival 10 trupe de teatru și maximum 50 de participanţi pentru secţiunea Monolog/Recitare. Durata unui spectacol de teatru nu trebuie să depășească 120 de minute, maximum 30 de minute fiind acordate montării, iar durata monologului sau a recitării de poezie nu trebuie să depăşească 15 minute. Valoarea totală a premiilor este estimată la 10.000 lei, organizatorii asigurând doar masa şi cazarea participanţilor, fără a le deconta transportul.

 

Draga Film Fest la Fălticeni

Prin vocea preotului Liviu Mihăilă, Asociaţia „Fălticeni Cultural” a anunţat pe 1 iunie organizarea primei ediţii a Festivalului de film de scurt metraje şi documentare „Draga Film Fest”, în memoria actriţei Draga Olteanu Matei (1933-2020). Festivalul va avea loc tot între 23 şi 27 august, în cadrul festivalului FITT „Birlic”, iar termenul limită de înscriere este 8 august. Festivalul se va desfăşura pe două categorii, una competiţională care include secțiunea de film de scurt metraj şi secțiunea de film documentar, şi o categorie în care vor avea loc proiecţii de filme documentare în afara concursului.

Competiția de film este deschisă regizorilor, producătorilor şi coproducătorilor de film din România şi din Republica Moldova, realizatorilor tv și studenţilor de la facultăţile de imagine și regie film. Se acceptă filmele documentare şi de scurt metraj produse după 1 ianuarie 2019, însă „fiind prima ediţie, organizatorii pot accepta şi alte filme produse înainte de data recomandată”. Vor avea prioritate în competiţie filmele prezentate în premieră naţională. Nu se acceptă documentare realizate cu rol de publicitate sau propagandă, iar dacă filmul conţine dialoguri în altă limbă decât română, acestea trebuie subtitrate în limba română. Filmele vor fi trimise pe adresa Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, prin curierat sau poştă, fiind luate în considerare doar înscrierile finalizate până pe 8 august 2021, ora 23.59.

Organizatorii vor acorda șase premii principale (Marele premiu, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun montaj, Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune, Premiul Asociaţiei Fălticeni Cultural), la care se adaugă premii speciale și menţiuni.

Informaţii suplimentare legate de toate secţiunile festivalurilor de teatru şi de film, puteţi obţine la tel. 0743.102992 sau puteţi solicita pe adresa de e-mail  asociatiafalticenicultural@yahoo.com. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, în perioada 23-27 august.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, în perioada 23-27 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei