Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 130 (7742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

„Educaţie la înălţime”, lecţii live, transmise cu drona

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Educaţie la înălţime” este primul proiect naţional care dă viaţă obiectivelor de dezvoltare durabilă(ODD)prin lecţii live, transmise cu drona, din diferite regiuni ale României, de către profesori locali.

Elevii clasei a IV-a B de la Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, coordonaţi de profesor pentru învăţământul primar Alexandrina Trişi, s-au înscris în programul ,,Educaţie la înălţime”, iniţiat de Aspire Teacher, organizaţie independentăce duce mai departe valorile platformei Aspire (evoluţie continuă, excelenţă, implicare în comunitate), dar cu propria misiune şi programe adaptate nevoilor profesorilor şi elevilor din România.Este vorba de lecţii speciale în care elevii intră în direct cu un loc extraordinar, de unde urmăresc live imagini transmise cu o dronă, iar un profesor entuziast le răspunde la întrebări, în direct, chiar de la faţa locului.

Joi, 3 iunie 2021, elevii clasei a IV-a B au participat la o astfel de lecție, fiind în transmisiune directă cu gazda lecţiei – Cristina Dudan, profesoară de biologie la Colegiul Naţional ,,Radu Negru” din Făgăraş, care a transmis live de la Castelul de lut din Valea Zânelor, din Porumbacu de Sus, jud. Sibiu.Tema lecţiei a fost „Oraşe şi comunităţi durabile”, o ocazie excelentă ca elevii să fie familiarizaţi cu iniţiativele deosebite care valorifică resursele naturale şi patrimoniul ţării într-o cheie modernă şi sustenabilă.

Lecţia filmată a inclus interviuri cu Ştefan Câlţia,pictor şi fondator, Asociaţia Sătească Şona Noastră; Andreea Esca, prezentatoare TV; Alina Zară-Prunean, fondatoarea Muzeului de Pânze şi Poveşti din Mândra, Alina Pătru şi Radu Bârlă de la Asociaţia Renascendis.

 

Elevii fălticeneni au discutat despre patrimoniu cultural împreună cu elevi de la trei şcoli mari din ţară

Aşa cum ne-a spus profesoara Alexandrina Trişi, elevii săi au fost încântaţi de activitate cu atât mai mult cu cât au fost în direct şi cu elevi de la trei şcoli mari din ţară: Şcoala ,,Oltea Doamna” din Oradea, Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea şi Liceul Tehnologic ,,Edmond Nicolau” din Brăila. Au învăţat împreună despre tradiţii şi patrimoniu cultural, au descoperit cum putem da viaţă caselor păstrând obiceiurile locale şi istoria lor, dar şi cum ţesăturile vechi, de zeci de ani, pot fi aduse la viaţă, iar datorită lor numele ţării noastre poate să facă înconjurul lumii. 

„Prezenţa cunoscutei prezentatoare Andreea Esca - ce ne-a adus în direct povestea implicării ei în salvarea caselor vechi din satul bunicilor săi - a creat un moment plin de magie pentru elevii mei. Săptămâna viitoare vom intra iar în direct cu programul <Educaţie la înălţime>, apoi, în weekend, vom organiza o excursie de două zile la Alba Iulia şi vom ajunge şi la Castelul de lut Valea Zânelor, copiii dorindu-şi mult să viziteze locurile de poveste cu care au făcut cunoştinţă prin acest program”, a precizat prof. Alexandrina Trişi.

Prin programul ,,Educaţie la înălţime”, în fiecare joi, de pe 6 mai până pe 24 iunie, de la 11:00 la 11:50, se desfăşoară lecţii transmise live, în scopul dezvoltării durabile a şcolilor din toată ţara. Odată înscrisă în proiect, clasa a IV-a B de la Şcoala ,,Al. I. Cuza” din Fălticeniparticipă săptămânal la cea mai mare lecţie în direct din România.

 

Un profesor excelent în faţa fiecărui copil din România!

Proiectul-pilot „Educaţie la înălţime” a început în anul 2020, în judeţul Hunedoara, unde elevi şi profesori din trei şcoli rurale au intrat în direct cu profesori de istorie (Adamclisi, Constanţa), de geografie (de lângă trovanţii de la Ulmet, Buzău), de biologie (unde au văzut defrişările din Munţii Făgăraş, într-o transmisiune în direct de la 1700 de metri). Acum proiectul este extins la nivel naţional, prin implicarea Aspire Teachers şi a Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

Comunitatea Aspire Teachers include 200 de profesori care au trecut prin modulul pedagogic intensiv Academia Aspire Teachers şi s-au dezvoltat continuu, prin activităţi şi evenimente precum „Caravanele Aspire Teachers”, webinarii cu profesionişti şi cercetători de top, reuniuni şi ateliere cu formatori, dar şi profesori recrutaţi în hub-urile regionale şi în grupurile de lucru din comunitate.

Pe lângă cei 200 de profesori din sistemul public de învăţământ, Aspire Teachers a implicat peste 20 de consultanţi pro-bono, oameni care au susţinut activităţile comunităţii prin mii de ore pe care le-au investit în organizare, mentorat şi training. Prin activităţile din cei cinci ani, Aspire Teacher a ajuns la peste5.000 de profesori şi 20.000 de elevi şi părinţi din toată ţara.

Acum, Aspire Teachers vrea să ajungă la cât mai mulţi profesori şi învăţători din România, prin resursele deschise, evenimentele şi viitoarele cursuri aplicate, bazate pe cele mai bune practici şi cercetări validate internaţional, urmărind realizarea unui scop nobil: Un profesor excelent în faţa fiecărui copil din România!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Educaţie la înălţime”, lecţii live, transmise cu drona.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Educaţie la înălţime”, lecţii live, transmise cu drona5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei