Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 124 (7736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Campania de primăvară

1.300 de hectare de teren, împădurite de Direcția Silvică Suceava în această primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pandemia nu i-a împiedicat pe silvicultorii suceveni să se ocupe temeinic de lucrările de regenerare a pădurilor, care sunt realizate an de an, fiind o componentă importantă a administrării fondului forestier.

În total, aproape 1.300 de hectare de teren au fost împădurite cu puieți de arbori produși în pepinierele proprii, în vreme ce pe 865 de hectare au fost făcute lucrări de încurajare a regenerării naturale, iar pe 236 de hectare împădurite anterior au fost efectuate lucrări de completare.

Prezent la ședința Colegiului Prefectural, unde a fost prezentată situația la zi a demersurilor făcute în acest an, Valerian Solovăstru, director tehnic al Direcției Silvice Suceava, a precizat că instituția pe care o reprezintă acordă un interes sporit împăduririi suprafețelor rezultate în urma aplicării tratamentelor sau despădurite din alte motive, cum ar fi calamitățile naturale.

Cele mai mari suprafețe împădurite prin plantarea de puieți de arbori sunt cele din fondul forestier proprietate publică a statului – 1.060 de hectare.

Conform directorul DS Suceava, Sorin Ciobanu, 2 hectare provin din suprafețe plantate anterior, afectate integral de calamități naturale, diferența fiind suprafețe afectate de doborâturi de vânt sau pe care s-au aplicat tratamente, după atacurile dăunătorilor.

„Cele mai mari suprafețe împădurite în campania de primăvară au fost la OS Crucea – 179,19 ha, OS Iacobeni – 134 ha, OS Cârlibaba – 122 ha, OS Broșteni – 121,48 ha, OS Râșca – 71,31 ha, OS Marginea – 66,38 ha, OS Mălini – 59,47 ha, OS Stulpicani – 52,54 ha, în celelalte subunități fiind de împădurit suprafețe mai mici de 35 ha”, a precizat șeful silvicultorilor suceveni.

În fondul forestier privat aparținând unor persoane fizice, juridice sau unități administrativ teritoriale au fost executate lucrări de împăduriri pe 120 de hectare, precum și completări pe 15 ha.

Lucrări de împăduriri s-au efectuat și în fondul forestier aflate în proprietatea unor persoane fizice cu care DS Suceava are contracte de prestări servicii, pe o suprafață de 110 ha și lucrări de completare pe 6 ha.

 

Campaniile de plantare cu voluntari, înjumătățite de pandemie

 

Pentru armonizarea funcțiilor pădurii cu cerințele prezente și viitoare ale societății românești și pentru conștientizarea tinerei generații privind importanța continuității pădurii, Direcția Silvică Suceava, prin subunitățile sale, și-a propus pentru campania de împăduriri a anului 2021 un număr de 65 acțiuni cu participarea a minimum 700 angajați din cadrul unității și a 1.631 voluntari. Din păcate condițiile privind protecția împotriva pandemiei Covid-19 a permis organizarea a doar 31 din acțiunile propuse, la care au participat 900 persoane: elevi, tineri, profesori, îndrumători, angajați ai diferitelor firme ce își desfășoară activitatea pe raza județului și angajați din administrația locală.

 

Campania de împăduriri din toamnă

 

Pentru campania de împăduriri din toamna anului 2021, Direcția Silvică Suceava și-a propus un program de împăduriri de 5,1 ha, cu posibilitatea acoperirii unei suprafețe mai mari, în funcție de necesități. În acest moment campania de împăduriri din primăvară se apropie de final, lucrările fiind mult întârziate în zona de munte din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Pe durata întregului sezon de vegetație vor fi efectuate lucrări de întreținere a plantațiilor tinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.300 de hectare de teren, împădurite de Direcția Silvică Suceava în această primăvară.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.300 de hectare de teren, împădurite de Direcția Silvică Suceava în această primăvară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei