Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 121 (7733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violență extremă

Un tânăr și-a bătut tatăl, i-a luat banii și l-a legat pentru a nu putea cere ajutor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv de judecătorii de la Gura Humorului, pentru fapte de gravitate mare, tâlhărie și lipsire de libertate, victimă fiind tatăl său. Mihai Gabriel Lăcătuș, în vârstă de 18 ani, din satul Pârtești de Sus, comuna Cacica, era deja sub control judiciar, cu interdicție de a se mai apropia de tatăl său, pe care îl mai agresase o dată. Mandatul de arestare preventivă nu este definitiv, fiind necesară confirmarea la Tribunalul Suceava, însă având în vedere că tânărul era deja sub control judiciar, iar infracțiunile sunt cu violență, pare a fi vorba de o formalitate.   

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, primul episod este din 17 aprilie, când tânărul problemă, disperat să facă rost de bani, și-a lovit tatăl cu pumnii și cu picioarele în zona capului și corpului, provocându-i leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale. 

După acest episod, tânărului i s-a impus control judiciar pe o perioadă de 60 zile, stabilindu-i-se mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a nu reveni în locuinţa familiei şi a nu se apropie de persoana vătămată - tatăl său.

Audiat inclusiv de un procuror, care i-a expus obligațiile pe care le are, cea mai apropiată fiind de a nu se apropia de tatăl său, tânărul a ”rezistat” în jur de o lună de zile.

Conform anchetei procurorilor, pe 15 mai, tânărul s-a deplasat la locuința tatălui său, unde, după ce a pătruns în bucătărie, l-a împins pe un pat, l-a imobilizat, luându-i portofelul în care avea 100 de lei.

Fiul sălbatic și-a legat tatăl de mâini și de picioare cu o sfoară, lipsindu-l de libertate în jur de 10-20 de minute.

După ce au adunat probatoriu, vineri, 21 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și lipsire de libertate. Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea de înlocuire a controlului judiciar și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Contestația mandatului de arestare s-a judecat la Tribunalul Suceava marți, 25 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr și-a bătut tatăl, i-a luat banii și l-a legat pentru a nu putea cere ajutor.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un tânăr și-a bătut tatăl, i-a luat banii și l-a legat pentru a nu putea cere ajutor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei