Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 113 (7725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asociația Teona Ariana Suceava

Tabăra de la Vama pentru copii cu autism și sindrom Down, un succes datorită unei echipe inimoase de voluntari și sponsori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tabăra „Respiro”, organizatăla Vama, în perioada 10 – 14 mai,pentru copii cu autism și sindrom Down, a fost un succes datorită unei echipe inimoase de voluntari și sponsori.

Asociația Teona Ariana Suceava și-a propus să organizeze o serie de tabere pentru copii cu dizabilități, prima dintre acestea fiind organizată la Vama, pentru copii cu autism și sindrom Down. 12 copilași și părinții acestora s-au bucurat de câteva zile de „Respiro”, după cum este și numele taberei. Acest proiect lăudabil se desfășoară în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și cu mai multe ONG-uri și oameni cu suflet mare care înțeleg cât de mult contează pentru un copil cu dizabilități „o astfel de ieșire”, dar și pentru părinții lor, și vor să dea o șansă la normalitate acestor copii.

Timp de câteva zile, copiii și părinții lor au fost răsfățați, au râs, au cântat, au dansat, au uitat de griji, au participat la un foc de tabără, s-au bucurat de momente unice, împreună cu voluntarii, cu specialiștii care le-au oferit cele mai bune servicii. Nu a fost ușor, dar satisfacțiile organizatorilor și a partenerilor de proiect sunt peste așteptări: un fluviu nesfârșit de emoții, de satisfacții profesionale, pentru ca, la final, Cerul să-i răsfețe pe toți participanții cu un curcubeu superb, de rămas bun.

 

Mulțumiri. Aprecieri

Asociația Teona Ariana Suceava mulțumește în mod deosebit DGASPC Suceava, FARA, Institutul Bucovina - parteneri,sponsorilor: Adaria Serv SRL,Busuioc Ovidiu&Busuioc Ana Elena SPN, Edcris SRL, Ela-Cos Trans SRL, Elidora SRL, Fundația Umanitară Mihai, Gicpop Trans SRL, Ioachimciuc Mihai, Leal A.E.G. SRL, Osiris White Farm SRL, Ribes Natura SRL, Rocast Nord SRL, S&O Group SRL, Tibeco SRL, Yulidey Spedition SRL; invitaților vorbitori: preot Lucian Mocrei, psihoterapeut Ecaterina Croitor, preot Valentin  Cochior, profesor Margareta Lupașcu, doctor Florin Haidamac; voluntarilor kinetoterapeuți: Crina Burduja, Emanuel Boiciuc, Mirela Ilas; voluntarilor psihoterapeuți: Elena Agavriloai, Camelia Hrițuc, Delia Papuc, Raluca Dura; voluntarelor: Anca Alexandru, Diana Crainiciuc, Floarea Moroșan, Roxana Otet, Bianca Pătrăucean, Iemima Peptanariu, Andreea Strugariu.

 

„Respiro” trebuie să aibă continuitate

Reprezentanții Asociației Teona Ariana Suceava își doresc să organizeze lunar astfel de tabere, de care să beneficieze, pe rând, cei peste 800 de copii cu dizabilități din județ. Pentru aceste activități educative atât de utile copiilor bolnavi, inițiatorii proiectului au nevoie și pe viitor de implicarea financiară a noastră, a tuturor, pentru ca visele să devină realitate.

„Orbul nu a văzut niciodată chipul mamei sale, dar se bucură în fiecare zi de vocea acesteia, mutul i-ar striga clipă de clipă cât o iubește, însă îmbrățișările lui valorează mai mult decât o mie de cuvinte, surdul și-ar fi alinat nopțile cu cântecul ei de leagăn, dar se bucură că pot alerga împreună prin pădure când timpul le permite, cel imobilizat și-ar dori să facă măcar doi pași la brațul părintelui, dar se bucură că are un umăr pe care să își verse amarul, copilul cu sindrom Down și-ar fi dorit un chip angelic ca al mamei, dar se bucură de toată atenția pe care o primește de la părinți, autistul și-ar fi dorit multe, dar se mulțumește să fie înțeles. Tu, cel care le ai pe toate astea, fii recunoscător Cerului! <Adoptă> un copil special pentru o zi sau o săptămână, prin donația ta, și fă parte din povestea noastră. Nu stă în puterea noastră să le dăruim ceea ce le lipsește cu adevărat, însă le putem dărui zile de normalitate, alături de copii ca ei, în tabere, în locuri de relaxare, de <Respiro>” - Cu acest îndemn a reușit Asociația Teona Ariana Suceava să organizeze prima tabără pentru copii cu dizabilități, urmând și altele, tot cu ajutorul oamenilor care înțeleg și acționează. Nu compătimesc, ci ajută. Puteți să faceți în continuare donații către Asociația Teona Ariana Suceava, pentru ca și alți copii cu dizabilități să beneficieze de tabere și de terapii cu specialiști în domeniu: cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava. Pentru informații suplimentare: telefon +40 754 510 167 și e-mail ata.suceava@gmail.com.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de la Vama pentru copii cu autism și sindrom Down, un succes datorită unei echipe inimoase de voluntari și sponsori.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tabăra de la Vama pentru copii cu autism și sindrom Down, un succes datorită unei echipe inimoase de voluntari și sponsori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei