Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 110 (7722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Hotărârea de CL prin care abonații care criticau serviciul de apă erau debranșați, declarată ilegală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a cerut revocarea hotărârii de Consiliu Local adoptate la Forăști, prin care abonații care criticau serviciul de apă urmau să fie debranșați. Ambele puncte votate de consilierii locali din Forăști în scandaloasa Hotărâre de Consiliu Local nr. 20 din martie 2021 au fost desființate de juriștii de la Prefectura Suceava. ”În condiţiile în care apărarea drepturilor nepatrimoniale a persoanelor fizice şi juridice este reglementată în Titlul V, art. 252-257 din Codul civil, măsura instituită în art. 1 din actul administrativ analizat este inutilă. Mai mult decât atât, modul în care este formulată lasă loc echivocului, întrucât nu rezultă cine este beneficiarul acestei măsuri - primarul, funcţionarii angajaţi în Primăria comunei Forăşti sau consiliul local - şi nici în ce condiţii poate fi intentată acţiunea în instanţă”, se arată în adresa emisă de Prefectura Suceava.

Acest punct de vedere a fost formulat la articolul 1 din hotărârea amintită care spunea următoarele: ”Se aprobă acționarea în instanță și solicitarea de daune materiale persoanelor care denigrează în mod nejustificat serviciile oferite de Consiliul Local”.

Și al doilea punct controversat al HCL 20/2021 a fost desființat de juriștii Prefecturii Suceava. ”Măsura debranşării de la reţeaua de apă este o sancţiune care se aplică în condiţiile contractului de furnizare şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de apă şi de canalizare. În nici un caz, legislaţia în vigoare nu permite luarea măsurii debranşării pentru exercitarea dreptului la libera exprimare cu încălcarea valorilor intrinseci personalităţii umane. Mai mult decât atât, art. 2 din actul administrativ analizat nu stabileşte măsurile pregătitoare şi termenele pentru constatarea situaţiei rău-platnicilor, măsuri obligatorii prevăzute de legislaţia în domeniu”, este replica la articolul 2 adoptat la Forăști, care stipula: ”Se aprobă debranșarea de la rețeaua de apă a abonaților care denigrează nejustificat serviciul oferit și a celor care sunt restanțieri după 30 de zile de la ultima citire a apometrelor”.

Reprezentanții comunei Forăști au termen 5 zile de la primire, prin secretarul general al primăriei, să comunice măsurile întreprinse pentru intrarea în legalitate. În urmă cu câteva zile, primarul Brăduț Avrămia spunea că hotărârea luată i se pare normală, dar dacă aceasta nu va îndeplini condițiile de legalitate, nu o va pune în aplicare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hotărârea de CL prin care abonații care criticau serviciul de apă erau debranșați, declarată ilegală.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hotărârea de CL prin care abonații care criticau serviciul de apă erau debranșați, declarată ilegală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei