Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 105 (7717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La proces

Despăgubiri de circa un milion de euro pentru familia preotului Gavril, mort în cumplitul accident de la Cornu Luncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familia preotului Petru Gavril, care și-a pierdut viața în cumplitul accident din ziua de Sf. Parascheva a anului 2017, va avea de primit despăgubiri substanțiale din partea firmei de asigurări. Curtea de Apel București a decis că membrii familiei preotului au de primit circa un milion de euro, cu mențiunea că soluția este executorie, dar nu definitivă. De altfel, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, cea care ar trebui să plătească sumele stabilite de instanță, a atacat cu recurs soluția de la Curtea de Apel București. O decizie finală în acest dosar se va lua la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cinci oameni au murit pe 14 octombrie 2017, după un accident de o violență rară, eveniment provocat de un șofer băut, care a murit, la rândul său, în urma impactului.

 

S-au pornit spre Sf. Parascheva, dar nu au mai ajuns

Preotul Petru Gavril, în vârstă de 35 de ani, slujea din anul 2011 la Biserica din satul Lămășeni, comuna Rădășeni. Tânărul preot avea patru copii, cu vârste de la 3 la 10 ani.

În ziua de Sf. Cuvioasă Parascheva, preotul a ținut slujba de la biserică, iar apoi a oficiat pomenirea morților, la cimitirul din sat. Andrei Mihai, epitrop casier la Biserica din Lămășeni, s-a despărțit de părinte sâmbătă, în jur de ora 16.00, după ce au terminat rânduiala de la cimitir.

„Părintele mi-a zis că se pornește spre Iași, că în fiecare an mergea după slujba de la biserica noastră la Cuvioasa Parascheva”, a povestit omul, printre lacrimi.

După o zi grea, preotul Petru Gavril nu a avut nici o ezitare în a pleca spre Iași, de unde urma să se întoarcă în aceeași noapte, pentru ca duminică dimineață să fie din nou la slujbă, la Lămășeni. Preotul a plecat de la Lămășeni la volanul unui VW Touran, cu 7 locuri. Au plecat cu el soția, cei patru copii, sora părintelui și soțul acesteia din urmă. Era în jurul orei 17.00, iar după un sfert de oră s-a petrecut nenorocirea.

 

Șoferul care ar fi provocat nenorocirea avea 130 de km/h

Accidentul s-a petrecut pe DN 2E, drumul care leagă Fălticeni de Gura Humorului, între Cornu Luncii și Rădășeni.

Preotul se deplasa dinspre Cornu Luncii spre Fălticeni, de unde urma să-și continue drumul spre Iași. Accidentul s-a petrecut pe porțiunea în linie dreaptă de la Cornu Luncii spre Rădășeni, între cele două localități.

Din sens opus, dinspre Fălticeni, venea Alexandru Vasile, în vârstă de 42 de ani, localnic din Sasca Nouă - Cornu Luncii, care conducea un VW Golf.

Pe porțiunea în linie dreaptă, fără nici o urmă de curbă și cu vizibilitate perfectă, șoferul de 42 de ani a pătruns ușor pe contrasens, cu viteză foarte mare. Vitezometrul din bord s-a blocat la 130 de km/h. În aceste condiții, nu este greu de intuit cât de  violent a fost impactul, mai ales că și mașina preotului avea 90 de km/h.

Autoturismul în care se aflau cei opt oameni din familia preotului a fost aruncat în afara drumului, în timp ce celălalt VW a rămas pe carosabil, transformat într-un morman de fiare.

 

Patru morți pe loc. Al cincilea, un copil, a murit în drum spre spital 

Având în vedere numărul foarte mare de victime, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a declanșat Codul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost trimise două autospeciale pentru descarcerare și șapte ambulanțe, din care una de transport victime multiple.

Imaginile de la locul accidentului au fost de coșmar, chiar și pentru pompierii militari.

„La fața locului am trecut la descarcerarea a nouă victime. Am găsit cinci persoane conștiente, care au fost preluate de ambulanțe, în timp ce patru erau decedate”, a declarat plutonierul major Nicușor Chelaru, șef de tură în cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni. 

Cei decedați pe loc au fost preotul Petru Gavril, sora sa, Aurora Șandru, în vârstă de 46 de ani, funcționară la CEC, soțul ei, Dumitru Cătălin Șandru, în vârstă de 47 de ani, casier și administrator la Centrul Cultural Bucovina, toți trei din autoturismul VW Touran, dar și șoferul celeilalte mașini, Alexandru Vasile. Acesta din urmă a fost cel mai greu de descarcerat, fiind pur și simplu sfârtecat printre fiare.

Dintre cei patru copii ai preotului, o fetiță în vârstă de 6 ani a decedat în ambulanță, în drum spre spital.

La Spitalul Județean Suceava au ajuns soția preotului, Maria, și ceilalți trei copii: un băiat de 3 ani și două fete, una de 8 și una de 10 ani.

 

Șoferul care a provocat nenorocirea, un localnic, tată a doi copii

Șoferul din cealaltă mașină era tatăl a doi copii, și în familia sa drama produsă fiind cumplită. În cazul său nu se poate vorbi de oboseală la volan. Omul era localnic și își petrecuse ziua la stâna unui consătean, unde a consumat alcool. Probele recoltate cu ocazia autopsiei au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,32 la mie, acesta fiind probabil și principalul motiv care a dus la tragedia de acum mai bine de trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri de circa un milion de euro pentru familia preotului Gavril, mort în cumplitul accident de la Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 13065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despăgubiri de circa un milion de euro pentru familia preotului Gavril, mort în cumplitul accident de la Cornu Luncii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei