Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 101 (7713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Acțiune de împădurire, la Moldovița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Moldovița a avut loc luni, 26 aprilie, o acțiune de împădurire la Ocolul Silvic Silva Bucovina SRL. Acțiunea a fost organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Sectorul Agro-silvic bisericesc, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița. Conform unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, la acțiune au participat tineri din localitatea Moldovița, „care au avut ocazia să înțeleagă mai bine modul în care este gospodărită pădurea, etapele de dezvoltare a pădurii, dar și importanța realizării lucrărilor de regenerare a pădurii”. Conform comunicatului, ing. Gheorghe Negură, șeful ocolului silvic Silva Bucovina, „a prezentat tinerilor modul de organizare a unui ocol silvic, precum și atribuțiile specifice fiecărui angajat al ocolului. Acesta a precizat că paza pădurii este o activitate complexă care nu presupune strict pază, în sensul în care îl înțelegem noi de pază, ci și ample acțiuni și lucrări de combatere a dăunătorilor, monitorizare și supraveghere continuă a stării de sănătate a pădurilor”.

La acțiune s-au implicat și ing. Ciprian Muscă, consilier în cadrul Sectorului Agro-silvic bisericesc, dar și părintele protopop Aurel Goraș, președintele Asociației unităților de cult proprietare de păduri din cadrul Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. Acțiunea de plantare a avut loc cu implicarea și participarea directorului Clitnovici Gelu Gheorghe, a ing. Diaconița Gabriel și a elevilor: Iasinovschi Andreea, Nistor Maria-Daniela, Loba Ana, Nistor Elena Simona, Lobiuc Mihai Gabriel, Matiasevici Raul, Bursuc Emanuel Sebastian, Secman Laurențiu, Cocerhan Andrei, Huber Alma Dalia, Nichifor Alexandru, Moroșan Mihaela, Ponepal Antoaneta. Și primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi, s-a alăturat acțiunii organizate de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, plantând alături de elevii din localitate, conform informațiilor oferite de Sectorul Agro-silvic bisericesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acțiune de împădurire, la Moldovița.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acțiune de împădurire, la Moldovița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei