Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 98 (7710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alertă pestă porcină

Cinci transporturi de porci spre piețe, oprite în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a întețit controalele în trafic privind transporturile de animale, fiind vizate în special transporturile de porci în vederea comercializării, total interzise în această perioadă în care sunt mari probleme cu focarele de pestă porcină africană.

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, a declarat că în ultima săptămână, în urma acțiunilor de control trafic sprijinite de poliție, au fost depistat cinci transporturi de porci, venite din zonele Marginea, Sucevița și Moldovița.  

Cei care făceau transporturile au primit amenzi de câte 1.200 de lei fiecare și au fost întorși din drum, fiind avertizați că nu au voie să vândă porci între localități în această perioadă.

Un exemplu este din ziua de duminică, când, dimineață, de la ora 5.00, polițiști, jandarmi și inspectori ai DSVSA Suceava au făcut un control în zona pieței de la Verești. 

În jurul orei 5.40, a fost depistat în trafic un bărbat din Cajvana, care transporta 10 suine cu o mașină, în vederea comercializării în Piața Verești. Bărbatul a fost întors din drum și amendat cu 1.200 de lei, în baza HG 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Sanitar-veterinarii fac apel la crescătorii de porci să înțeleagă că în această perioadă este indicat ca porcii să nu fie plimbați între localități, în caz contrar existând riscul ca virusul pestei porcine africane să fie scăpat total de sub control.

În total, în cadrul acțiunii de duminică de la Verești au fost verificate de către polițiști și de jandarmi 49 autovehicule și legitimate 112 persoane.

Polițiștii au aplicat 18 amenzi, în valoare de peste 6.000 de lei, cele mai multe la Legea 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei de Covid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci transporturi de porci spre piețe, oprite în trafic.
 Vizualizări articol: 1700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci transporturi de porci spre piețe, oprite în trafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei