Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 83 (7695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, instalat în funcție acum două săptămâni, a fost reținut de procurorii DNA Cluj. Inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore și este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.
”La data de 04 februarie 2021, inculpatul Donciu Viorel-Andrei, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât inculpatul Donciu Viorel-Andrei să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021. În schimbul menținerii sale în funcție, inculpatul Donciu Viorel-Andrei l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.
La data de 01 februarie 2021, la instigarea aceluiași consilier, inculpatul Donciu Viorel-Andrei ar fi accesat fără drept baza de date a MAI - Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.
În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, inculpatul Donciu Viorel-Andrei ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cursul zilei de joi, Andrei Viorel Donciu urma să fie dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj pentru emiterea unui mandat de arestare de 30 de zile. Procurorii mai spun că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Anchetatorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.
Procurorii au mai făcut precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În aceste condiții, funcția de șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava a devenit din nou vacantă. Alexandru Salup, subprefectul de Suceava, a precizat că activitatea instituției nu a fost afectată de acest ”incident nedorit”. Mai mult, Salup a spus că începând de luni va fi numit un nou șef, o decizie în acest sens urmând a fi luată de conducerea Direcției Generale de Permise și Înmatriculări.

Ancheta și reținerea lui Donciu vine la mai puțin de jumătate de an după operațiunea DNA Suceava care s-a lăsat cu reținerea și ulterior arestarea unui număr important de angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări. Dintre cei arestați în noiembrie anul trecut acum se mai află în spatele gratiilor doar comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fost șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei