Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 83 (7695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebări

Ioan Balan vrea să afle care va fi valoarea investițiilor pentru turismul din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, căruia îi cere date despre actualizarea Masterplanului pentru turismul național al României, în special în ceea de privește obiectivele de investiții prioritare în Bucovina.

”Care este stadiul de elaborare a actualizării masterplanului pentru turismul național al României? Ce obiective de investiții de interes național/local intenționați să propuneți pentru Regiunea de Nord-Est?”, sunt două din întrebările la care Ioan Balan vrea răspunsuri de la ministrul Economiei.

Deputatul sucevean a mai spus că unul dintre obiectivele majore ale Guvernului îl reprezintă actualizarea masterplanului pentru turismul național al României, document reglementat prin  Hotărârea nr.558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism - Masterplanul investițiilor în turism - și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism.

”În temeiul vechiului masterplan, în lista cuprinzând proiecte de investiții în turism de importanță națională nu figura niciun obiectiv de investiții din Regiunea de Nord-Est, iar lista cu proiecte de investiții în turism de importanță locală era destul de limitată, raportat la potențialul turistic deosebit al Moldovei. Începând cu anul 2021, se deschid multiple oportunități de finanțare a obiectivelor de investiții în turism, fie prin Planul Național de Redresare și Reziliență, fie prin noul cadru financiar multianual 2021-2027, iar în funcție de actualizarea celor două liste de proiecte, contribuția financiară a Ministerului Turismului este de 90% (investiții în turism de importanță națională), respectiv 85% (investiții în turism de importanță locală)”, a arătat Ioan Balan.

În acest context, parlamentarul liberal spune că unele unități teritorial-administrative au generat deja propuneri de dezvoltare integrată a turismului cultural/ecumenic/balnear (de exemplu, asocierea demarată de Consiliul Județean Suceava – pentru realizarea stațiunii ”Bucovina”), motiv pentru care vrea să știe dacă Ministerul Economiei a avut consultări cu acest tip de structuri, în vederea asigurării succesului programelor cu finanțare europeană. De asemenea, Ioan Balan vrea să mai știe care este valoarea totală a investițiilor care se doresc prin noul masterplan pentru turism la nivel național, regional și local, precum și la nivelul Regiunii Nord-Est.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan vrea să afle care va fi valoarea investițiilor pentru turismul din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan vrea să afle care va fi valoarea investițiilor pentru turismul din Bucovina0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei