Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 78 (7690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Furnizarea de apă nepotabilă locuitorilor din Dolhasca și din 6 comune, amendată de DSP cu 38.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stațiile de furnizare a apei către populație din orașul Dolhasca și mai multe comune au fost verificate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Suceava și au fost constatate abateri atât în ceea ce privește calitatea apei, cât și în întocmirea documentelor necesare în acest domeniu. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că, în urma constatării neconformităților, au fost aplicate sancțiuni constând în 5 avertismente și 6 amenzi, în valoare totală de 38.000 lei.

La Stația de captare și distribuție a apei Neagra Șarului, din comuna Șaru Dornei, inspectorii au constatat lipsa autorizării sanitare a stației, în urma captării unei noi surse, lipsa unui sistem de tratare a apei și lipsa monitorizării calității apei potabile distribuite populației. Probele de apă recoltate sunt corespunzătoare din punct de vedere fizico-chimic și microbiologic, astfel că inspectorii au aplicat doar un avertisment și au dat termen de remediere de 30 de zile.

La Staţia de tratare a apei Dumbrăveni au fost recoltate 4 probe de apă, dintre care două au fost necorespunzătoare chimic. Inspectorii au dat tot avertisment, cu recomandări pentru asigurarea monitorizării de control şi a potabilităţii corespunzătoare a apei.

Avertisment a primit și Stația de apă Stulpicani, după ce una din cele două probe recoltate a fost necorespunzătoare microbiologic. De asemenea, primăriei i s-a impus verificarea condițiilor de tratare a apei și a instalațiilor, în vederea asigurării potabilității apei furnizate consumatorilor.

La Stația de apă Vama probele de apă recoltate au fost necorespunzătoare din punct de vedere fizico-chimic și microbiologic. Sancțiunea a fost tot ”Avertisment” și aceleași recomandări.

Stația de apă Ostra a primit ”Avertisment” pentru nefinalizarea documentației în vederea autorizării sanitare a stației de apă, stabilindu-se termen de remediere.

La staţiile de tratare a apei Dolhasca, Verești și Bosanci inspectorii DSP au amendat primăriile cu câte 4.000 lei pentru darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate prevăzute în reglementările legale în vigoare.

La staţiile de tratare a apei Pătrăuți și Fundu Moldovei amenda a fost de câte 10.000 lei pentru absența autorizației de funcționare.

La Staţia de apă Calafindeşti inspectorii DSP au dat o amendă de 6.000 lei pentru neasigurarea conformării la parametrii de calitate a apei.

Pentru neconformitățile constatate au fost formulate recomandări pentru remedierea deficiențelor constatate, în vederea îmbunătățirii calității apei furnizate consumatorilor.

„În urma înregistrării rezultatelor de laborator, neconforme cu prevederile legislaţiei în vigoare, au fost dispuse măsuri corespunzătoare în vederea corectării parametrilor de potabilitate în cauză”, a precizat Gabriela Băncilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea de apă nepotabilă locuitorilor din Dolhasca și din 6 comune, amendată de DSP cu 38.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furnizarea de apă nepotabilă locuitorilor din Dolhasca și din 6 comune, amendată de DSP cu 38.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei