Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 68 (7680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Susținerea instituțiilor și a oamenilor din cultură, în timpul mandatului ministrului Bogdan Gheorghiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea ministrului sucevean al Culturii, Bogdan Gheorghiu, în anul trecut s-a concretizat în susținerea instituțiilor și a oamenilor care activează în domeniul culturii, prin acte normative pe care le-a inițiat sau le-a susținut la alte ministere pentru finanțare.

Potrivit unui comunicat de presă remis de minister, în 2020, în timpul mandatului ministrului Bogdan Gheorghiu, au fost adoptate de către Guvernul României, la propunerea Ministerului Culturii, 18 hotărâri. Prima hotărâre, din 4 februarie 2020, a fost pentru schimbarea denumirii Muzeului Bucovinei în Muzeul Național al Bucovinei. Printr-o altă hotărâre, din mai 2020, Ministerul Culturii a fost autorizat să accepte donaţia Casei Vârnav-Liteanu din localitatea Liteni, județul Suceava, cu sarcini în favoarea statului român.

Ultima hotărâre de guvern inițiată de ministrul Bogdan Gheorghiu a fost în decembrie 2020 privind înființarea, organizarea și funcționarea Muzeului Ororilor Comunismului în România, acesta fiind al treilea muzeu devenit funcțional în timpul mandatului său, după Muzeul Național „Brătianu”, din județul Argeș, și Muzeului Național „Constantin Brâncuşi", din județul Gorj.

În ceea ce privește ordonanțele, la propunerea Ministerului Culturii, în ianuarie 2020 Guvernul a adoptat măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale.

De asemenea, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a aprobat anul trecut 23 de ordine cu caracter normativ. Printre acestea, ordinul comun semnat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale a permis reglementarea modalității de obținere a indemnizației pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din dreptul de autor și drepturile conexe, iar cele cu Ministerul Sănătății au permis organizarea evenimentelor culturale, deschiderea muzeelor, a bibliotecilor și a galeriilor de artă în perioada stării de alertă.

În comunicat se mai arată că, urmare a demersurilor ministrului Bogdan Gheorghiu pe lângă Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, 5,5% din solicitanții pentru granturile pe capital de lucru din OUG 130/2020 sunt operatori economici din sectorul cultural. Suma totală pe care aceștia o vor accesa este de aproximativ 68 milioane de euro. Totodată, „dialogul susținut pe lângă Ministerul Finanțelor Publice a reglementat biletele achiziționate de public la festivalurile care nu au putut fi desfășurate în starea de urgență și în starea de alertă”, se mai arată în comunicatul ministerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Susținerea instituțiilor și a oamenilor din cultură, în timpul mandatului ministrului Bogdan Gheorghiu.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Susținerea instituțiilor și a oamenilor din cultură, în timpul mandatului ministrului Bogdan Gheorghiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei