Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 65 (7677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ioan Balan: ”Revigorarea învățământului liceal și profesional agricol trebuie să fie o prioritate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Agriculturii, Adrian Oros, pentru a-i cere informații despre măsurile financiare pentru relansarea învățământului liceal și profesional agricol.

”Dificultatea realizării acestui obiectiv rezidă în faptul că această componentă a învățământului românesc nu a avut o mare atractivitate în perioada post-decembristă, motiv pentru care numărul unităților de învățământ care au rezistat tranziției sunt foarte puține. Dezvoltarea activităților agricole din ultimii ani au arătat că România are un deficit important de resursă umană calificată în domeniul agricol, aspect care se transformă într-o reală vulnerabilitate pentru creșterea substanțială a productivității în sectorul agricol”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a amintit că sunt și localități, cum ar fi Fălticeni, Dorna Candrenilor sau Rădăuți, unde continuă să funcționeze colegii sau licee cu profil agricol, care califică tineri, în mod special în filiera tehnologică (industrie alimentară) și mai puțin în activități de producție agricolă: zootehnie, horticultură etc.

În acest context, parlamentarul sucevean l-a întrebat pe Adrian Oros ce măsuri financiare va lua pentru sprijinirea colegiilor și liceelor cu profil agricol ca să poată să crească cifra de școlarizare și să califice un număr cât mai mare de tineri specialiști în acest domeniu.

”În condițiile în care în ultimii ani există un interes tot mai mare din partea mediului de afaceri de a susține și califica tineri prin intermediul învățământului profesional și profesional-dual, vă rog să precizați ce măsuri aveți în vedere pentru a sprijini această formă de calificare. În condițiile în care calificarea în sectorul agricol implică și activități practice, vă rog să precizați dacăveți putea susține prin intermediul resurselor disponibile la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și dotarea corespunzătoare a unităților școlare cu profil agricol”, sunt alte întrebări adresate de Ioan Balan ministrului Agriculturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: ”Revigorarea învățământului liceal și profesional agricol trebuie să fie o prioritate”.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: ”Revigorarea învățământului liceal și profesional agricol trebuie să fie o prioritate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche) Această rețetă este una veche, italiană tradițională, din regiunea Puglia. Există și alte versiuni din alte părți ale Italiei, care au ajuns de câțiva ani și în cămările românilor, grație doamnelor de pe la noi care au plecat să... Citeşte