Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 63 (7675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Ofițerul Mihail Martin, de la DGA Suceava, a scăpat de arestul la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mihail Martin, ofițer al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, a scăpat de arestul la domiciliu. Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au menținut decizia colegilor de la Tribunal și au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Soluția de marți este definitivă și nu mai poate fi atacată la o altă instanță. O măsură similară a fost luată și în cazul comisarului-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. Dacă Mihail Martin nu mai are probleme judiciare și în alte dosare, nu același lucru se poate spune și despre Radu Obreja. Pe numele acestuia mai există două mandate de arestare în vigoare, astfel încât în acest moment nu poate părăsi arestul IPJ Suceava.

Într-un dosar este vorba de fapte de corupție în care este pus sub acuzare de procurorii DNA Suceava alături de alți colegi de la Serviciul Permise și Înmatriculări, dar și alți intermediari, iar cel de-al doilea dosar privește acuzații de corupție în care ar fi implicat și colonelul Florin Constantin Timu, șeful Serviciului de Protecție Internă Suceava.

 

Care sunt acuzațiile din acest dosar

În dosarul care îl privește pe ofițerul de la DGA Suceava, acuzațiile aduse de procurori fac deja obiectul unui rechizitoriu trimis în instanță. Mihail Martin este acuzat că ar fi asigurat protecție juridică activității infracționale de corupție derulată la nivelul serviciului de permise (SPCRPCÎV) Suceava, structură al cărei exponent era inculpatul Obreja Radu Ionuț. Protecția juridică, asigurată de ofițerul DGA pe parcursul anului 2020, ar fi constat în ”divulgarea, fără drept, a unor informații la care avusese acces în virtutea atribuțiilor, informații menite să îl favorizeze pe Obreja Radu Ionuț, șeful Compartimentului permise Suceava și pe complicii săi”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

Mihail Martin a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (4 acte materiale)
- favorizarea făptuitorului,
- luare de mită,
- acces ilegal la un sistem informatic.

Pentru Ionuț Obreja acuzațiile aduse în acest dosar sunt următoarele:
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
- dare de mită.

În același dosar, a mai fost trimisă în judecată o a treia persoană. Este vorba de Radu Popovici, care va fi judecat pentru următoarele fapte:
- complicitate la luare de mită,
- complicitate la dare de mită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofițerul Mihail Martin, de la DGA Suceava, a scăpat de arestul la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ofițerul Mihail Martin, de la DGA Suceava, a scăpat de arestul la domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei