Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 62 (7674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Refuz

Nici un polițist din alte structuri nu vrea detașare la Permise și Înmatriculări Auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajații din alte structuri ale Inspectoratului Județean de Poliție Suceava nu vor să fie detașați la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto, iar fără acord detașarea ar putea să fie de maximum 6 luni, a declarat, luni, într-o conferință de presă, subcomisarul Alexandru Duțuc, împuternicit șef interimar la acest serviciu. „N-am reușit să identificăm personal care să-și dorească să lucreze aici. Am avut patru colegi care au venit și unul a solicitat deja încetarea delegării. Putem detașa maximum 6 luni fără acord, din care două luni sunt necesare pentru cursuri și obținerea atestatului de examinator. Mutarea definitivă nu este posibilă deoarece funcțiile nu sunt vacante”, a declarat Duțuc.

Acesta explică opiniei publice că varianta revenirii la muncă a polițiștilor examinatori acuzați de șpagă de către procurorii DNA era singura posibilă la acest moment pentru ca activitatea de la Permise și înmatriculări să nu fie complet blocată. Atât Alexandru Duțuc, cât și prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, care a participat la conferința de presă, au declarat că polițiștii examinatori anchetați în dosarul de corupție de la Permise „nu au fost repuși în funcții, ci au revenit la muncă prin efectul legii”. Duțuc a arătat că funcțiile nu se vacantează pe durata arestării și a cercetărilor, ci doar în cazul în care polițistul respectiv primește condamnare definitivă. Întrebat dacă are încredere în colegii acuzați că au vândut permise auto, Alexandru Duțuc a răspuns că „în această meserie nu lucrăm cu încredere, ci cu fapte concrete”, că există prezumția de nevinovăție, „dar nu punem mare accent pe încredere”. De asemenea, a afirmat că „suspiciuni întemeiate planează asupra lor”, însă „în lipsa unor soluții suntem forțați să lucrăm cu acești colegi”.

Conform șefului de la Permise, examinatorii vor fi verificați permanent pe baza înregistrărilor video, iar candidații care consideră că nu au avut parte de un examen corect pot face contestație. Prin revenirea la serviciu a examinatorilor potențial șpăgari, o parte dintre candidații pentru obținerea permiselor din categoria C și D programați în iunie și iulie pot fi reprogramați în martie și aprilie. Ar fi vorba despre 912 candidați care ar trebuie să susțină examenul pentru a deveni șoferi profesioniști.

Reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, opt polițiști de la Permise și Înmatriculări Auto au fost arestați fiind acuzați de fapte asimilate celor de corupție. Șase dintre ei au fost eliberați și cel puțin patru au revenit la serviciu. La Permise și Înmatriculări sunt 11 funcții, dintre care doar una este vacantă. Nouă angajați sunt vizați de DNA, opt ca inculpați și unul cu calitatea de suspect.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un polițist din alte structuri nu vrea detașare la Permise și Înmatriculări Auto.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nici un polițist din alte structuri nu vrea detașare la Permise și Înmatriculări Auto1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei