Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 62 (7674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Programări

La Fălticeni s-a deschis un nou centru de vaccinare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou centru de vaccinare este deschis, începând de luni, 15 martie, în Sala de sport „Maria Olaru” de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”. Centrul este disponibil tuturor cetăţenilor, prin programare pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, în prima zi, până la ora 14,30, fiind vaccinate toate cele 60 de persoane înscrise în platformă.

Este al doilea centru pentru imunizarea populaţiei împotriva infecţiei cu noul coronavirus deschis în urbea de pe Şomuz, primul centru de vaccinare din Fălticeni începându-şi activitatea pe 4 ianuarie 2021, la parterul clădirii noului spital municipal, primele persoane vaccinate fiind medicii şi asistentele spitalului. Conform medicului coordonator al acestui centru, dr. Dorin Vâlceanu, au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech aproximativ 6.000 de persoane, iar reacţiile adverse au fost foarte puţine şi uşoare.

Centrul deschis luni, la Sala de sport „Maria Olaru”, va funcţiona în intervalul orar 8-20, de luni până duminică, persoanele programate urmând a primi vaccinul Moderna şi vor efectua rapelul la 28 de zile tot în această locaţie.

Sala de sport a fost igienizată cu biocid şi amenajată astfel încât să respecte prevederile actuale din domeniul sanitar, în ceea ce priveşte organizarea spaţiilor destinate imunizării.

La întâlnirea organizată înainte de deschiderea centrului de vaccinare, primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a precizat: „Avem aprobare pentru un flux de vaccinare, suntem pregătiţi logistic pentru trei linii de vaccinare, dar asta nu depinde de noi, depinde de numărul persoanelor înscrise şi de dozele de vaccin primite.

Din punct de vedere logistic totul este asigurat, avem stabilite circuitele de intrare/ieşire, sala de sport are trei intrări/ieşiri, sunt amenajate atât spaţii pentru trierea şi primirea pacienţilor, cât şi pentru cei care au fost imunizaţi şi vor aştepta 15 minute, pentru monitorizarea eventualelor efecte adverse, un vestiar pentru cadrele medicale, două grupuri sanitare. Sala de sport <Maria Olaru> este o clădire modernă, care a fost inaugurată în urmă cu doi ani, pe 21 martie 2019, în prezenţa multiplei campioane la gimnastică, născută la Fălticeni.

Avem toate materialele pentru buna desfăşurare a activităţii, doctorul Onoriu Milea va fi coordonatorul celui de-al doilea centru de vaccinare, iar permanent în centru vor fi doi medici, unul la triaj şi unul pentru supravegherea reacţiilor adverse post-vaccinale, cinci asistente medicale, registrator, personal pentru curăţenie. Aceştia sunt în relaţie contractuală cu Primăria Municipiului Fălticeni, noi îi vom plăti, iar banii îi vom recupera de la DSP”.  

Costurile pentru amenajarea noului centru de vaccinare se ridică la 46.000 de lei, banii fiind alocaţi de la bugetul local. Fondurile au fost folosite pentru achiziţia de paturi, scaune, mobilier, frigider, tehnică de clacul, copiator şi alte dotări obligatorii în astfel de centre.

Elevii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” vor face orele de educație fizică și sport într-o sală de clasă amenajată în acest scop.

Ca şi în cazul celorlalte puncte de vaccinare, programarea se poate face online, pe platforma de programare, prin telefon, la numărul unic la nivel naţional 021.414.44.25 sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformă unică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni s-a deschis un nou centru de vaccinare.
 Vizualizări articol: 1426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni s-a deschis un nou centru de vaccinare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei