Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 54 (7666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmări

Conflictul violent dintre elevele de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca s-a lăsat cu o amendă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conflictul violent dintre elevele de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca s-a lăsat cu o sancțiune. A.C. a fost sancționată contravențional cu o amendă în cuantum de 100 de lei. Au fost informate de acest incident și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și Primăria orașului Solca și cea a comunei Arbore, Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca și Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Polițiștii au întocmit și un proces-verbal de sesizare din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Vă reamintim căjoi dimineață, 4 martie, în jurul orei 7:55, a avut loc unincident violent în vecinătatea Liceului Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, între două eleve care s-au luat la ceartă, și totul a degenerat într-o bătaie. Ca urmare, fetele implicate în scandal şi părinţii lor au fost chemaţi la Poliţia Solca pentru a lămuri situaţia. Din verificări și audierea minorelor în prezența părinților a reieșit că între acestea nu au mai avut loc acte de violență anterior. Părinții minorelor implicate în conflict au declarat că nu doresc să depună plângere penală.

„Povestea” ar fi început miercuri, în jurul orei 14:00, când eleva D.L. a certat-o pe M.D.R. pentru că a întârziat la microbuz și a trebuit să stea toată lumea să o aștepte. A fost un schimb mai dur de replici între adolescente, au țipat și s-au îmbrâncit puțin, după care conflictul s-a stins. Nu, însă, înainte ca D.L. să o amenințe pe M.D.R.. Joi dimineață, după cum povestesc martorii, D.L. a apelat la o elevă din Solca, A.C., din clasa a VIII-a, care este cunoscută în liceu ca fiind mai „iute la mânie”, cu un comportament mai greu de controlat, să o ia la rost pe cea care o supărase cu o zi înainte.

În momentul în care s-a întâlnit cu „fetele”, grup în care se afla și M.D.R., A.C. a luat-o pe aceasta la rost și de aici a început bătaia. Au fost suficiente câteva secunde pentru ca totul să degenereze, să se tragă de păr, să își rupă unghiile, să țipe și să se bată parte în parte, după cum se poate vedea pe o filmare, în timp ce alte colege încercau să le despartă. Cum în preajmă erau mai mulți elevi, care se îndreptau spre ore, fiind dimineață, unul dintre martori a filmat tot incidentul și ni l-a trimis la redacție.

În același timp, a fost anunțat și profesorul Vasile Slevoacă, care este și directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, care a intervenit și le-a trimis pe fiecare dintre elevele bătăușe la clasă, la ore. Au fost informați și părinții elevelor implicate în incident. Directorul Liceului Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, prof. Cristian Gorcea, a fost informat și el de incidentul violent care s-a petrecut în afara liceului, dar care i-a avut ca protagoniști pe elevi din liceu. „Nu avem cum să le dăm sancțiuni, pentru că incidentul regretabil nu s-a petrecut în incinta școlii. Personal, regret foarte mult ce s-a întâmplat. Începând de vineri, 5 martie, elevele implicate în incident vor intra într-un program de consiliere școlară, cu acordul părinților. Am informat și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, deși totul s-a petrecut în afara unității de învățământ. Asta nu înseamnă că nu vom monitoriza și nu ne vom ocupa în continuare de elevii noștri, pentru a se evita astfel de incidente, oferindu-le chiar și suport psihologic, dacă este nevoie”, ne-a spus directorul Gorcea.

De asemenea, polițiști de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Suceava se vor deplasa în cursul zilei de vineri la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, pentru a discuta cu elevii, cu conducerea unității de învățământ, cu martori, pentru ca, în viitor, să nu mai aibă loc astfel de incidente grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conflictul violent dintre elevele de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca s-a lăsat cu o amendă.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conflictul violent dintre elevele de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca s-a lăsat cu o amendă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei